ΑΘΗΝΑ
04:14
|
19.04.2024
Αυτή τη φορά ενοχλήθηκε γιατί ο ελληνικός στρατός έκανε ασκήσεις στο έδαφος των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τροπάρι των ανεκδιήγητων όσο και σοβαρών πολεμικών απειλών συνέχισε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράζοντας σφόδρα την αντίθεσή του σε πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις που έγιναν σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε το πρωί με τον Ρουμάνο ομόλογό του,Bogdan Aurescu, στην Άγκυρα ο Τσαβούσογλου εξέφρασε την σφόδρα ενόχλησή του για τις πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις λέγοντας ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» και  «δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στις απειλές».

Εικόνα

Επανέλαβε τη γνωστή τουρκική διαστρεβλωμένη ερμηνεία των συνθηκών Λωζάννης και Παρισίων επαναλαμβάνοντας πως «τα νησιά που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα της δόθηκαν με τον όρο να μην μπορεί να τα εξοπλίζει».

Με αυτή τη… «λογική» κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις δύο συνθήκες, λέγοντας πως «δεν θέλει ειρήνη».

«Εμείς στείλαμε τα νομικά μας επιχειρήματα. Είδαμε τις απαντήσεις τους, απαντήσεις που είναι καθαρά πολιτικά δημαγωγικές» είπε με στόμφο, συνεχίζοντας:

«Αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει από αυτή την παραβίαση, θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα της κυριαρχίας αυτών των νησιών. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για το θέμα αυτό. Είτε η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω είτε θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Γι’ αυτό και ο πρόεδρός μας είπε τη φράση “μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο…Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες. Αν δε θέλετε ειρήνη θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ξαφνικά ένα βράδυ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα