ΑΘΗΝΑ
07:51
|
16.04.2024
Τα ολλανδικά εξαρτήματα προορίζονταν για μηχανήματα αιματολογικής ανάλυσης σε ασθενοφόρα της Τουρκίας και κατέληξαν σε πυραύλους στη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τουρκικούς πυραύλους που χρησιμοποιήθηκαν στη Βόρεια Συρία κατέληξαν μηχανήματα και εξαρτήματα ολλανδικής εταιρίας που κατασκεύαζε φρένα για ασθενοφόρα στην Τουρκία.

Αυτό επισημαίνεται σε έκθεση της λονδρέζικης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που μελετά τη χρήση όπλων και στρατιωτικών συστημάτων σε πεδία συγκρούσεων, Conflict Armament Research, μετά την εξονυχιστική έρευνα των υπολειμμάτων 17 τουρκικών πυραύλων εδάφους-αέρος που χρησιμοποιήθηκαν σε τουρκικές επιδρομές στη βορειοανατολική Συρία το 2019.

Όπως διαπίστωσε η βρετανική ΜΚΟ, η ολλανδική εταιρία  «Kendrion NV» είχε κλείσει το 2018 συμφωνία με την τουρκική εταιρία  Femsan για την πώληση φρένων και άλλων ανταλλακτικών για μηχανήματα αιματολογικής ανάλυσης που τοποθετούνται σε ασθενοφόρα με τελικό προορισμό τον συγκεκριμένο τομέα τουρκικής αγοράς. Ωστόσο, τα προηγμένα μηχανήματα κατέληξαν στα «χέρια» της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, Roketsan που τα χρησιμοποίησε για την κατασκευή πυραύλων ακριβείας.

Οι τουρκικές εταιρίες Roketsan και Femsan απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του πρακτορείου ΑΡ ενώ η ολλανδική εταιρία Kendrion ανακοίνωσε ότι μόλις συνειδητοποίησε πως τα προηγμένα εξαρτήματα για μηχανήματα ανάλυσης αίματος και φρένα για ασθενοφόρα που πώλησε στην τουρκική εταιρία χρησιμοποιήθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς, σταμάτησε κάθε επιχειρηματική σχέση μαζί της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα