ΑΘΗΝΑ
15:26
|
20.04.2024
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο πρώτος Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας που επισκέπτεται τη Μάλτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση, σε εγκάρδιο κλίμα, είχε χθες Δευτέρα (5/12) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας, Ίαν Μποργκ, στην πρωτεύουσα Βαλέτα.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας και ο Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης, καθώς και συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας που επισκέπτεται τη Μάλτα. Η επίσκεψη, η οποία ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 του μηνός, πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Charles Jude Scicluna.

Πριν από τρία χρόνια, τον Νοέμβριο του 2019, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μάλτας είχε επισκεφθεί το Φανάρι και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πατριάρχη θέματα σχετικά με την πορεία του διαχριστιανικού διαλόγου, ιδιαίτερα μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με έμφαση στη συνύπαρξη και συνεργασία στο νησιωτικό κράτος της Μάλτας. Εκείνη η προ τριετίας πρόσκληση, υλοποιείται αυτές τις ημέρες.

Ο Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας, Τζορτζ Βέγια, την Επισκοπική Συνέλευση της Μάλτας, αλλά και με πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης, χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Νικολάου, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, όπου συναντήθηκε με τους Ορθοδόξους της Μάλτας, οι οποίοι υπάγονται στην Πατριαρχική Εξαρχία Μελίτης που ιδρύθηκε πρόσφατα (14 Ιανουαρίου 2021) μετά από σχετική απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Σφοδρές αντιδράσεις Χριστιανών για την επίθεση με μαχαίρι σε ασσυριακό ναό στο Σίδνεϊ

Πάπας Φραγκίσκος: Να σταματήσει το σπιράλ της βίας στη Μέση Ανατολή

Η υποκρισία των αγιορειτών: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα