ΑΘΗΝΑ
14:33
|
20.04.2024
Οι πρώτες κοινές περιπολίες άρχισαν με την υποχώρηση των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών, παρά την επιθυμία του Ερντογάν για χερσαία επέμβαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινές περιπολίες ξανάρχισαν σε περιοχές της Βόρειας Συρίας Αμερικανοί στρατιώτες και Κούρδοι μαχητές των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή των τελευταίων, Μαζλούμ Άμπντι.

Ο διοικητής Άμπντι μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους εξήγησε πως οι κοινές περιπολίες με τους Αμερικανούς είχαν σταματήσει «προσωρινά» εξαιτίας των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στο πλαίσιο της τουρκικής αεροπορικής επιδρομής «Γαμψό Ξίφος».

Νωρίτερα, ρεπορτάζ της εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ ανέφερε πως οι κοινές περιπολίες Αμερικανών και Κούρδων ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, μετά την υποχώρηση των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στη βόρεια Συρία. Η πρώτη κοινή αμερικανο-κουρδική περίπολος περιελάμβανε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα του αμερικανικού στρατού και ένα των δυνάμεων SDF από αμερικανική βάση κοντά στην πόλη Ριμλάν της επαρχίας Χάσακα με κατεύθυνση άλλη αμερικανική βάση κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

Σύμφωνα με το Middle East Monitor, οι περιπολίες Κούρδων και Αμερικανών προς το παρόν περιορίζονται σε περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας στις οποίες υπάρχουν στρατόπεδα κράτησης τζιχαντιστών και των οικογενειών τους.

Πάντως, τα τουρκικά στρατεύματα δε δείχνουν να αποθαρρύνονται καθώς πυκνώνουν τις δυνάμεις τους κοντά στα σύνορα με τη Συρία δεδομένης της επιθυμίας της κυβέρνησης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για κλιμάκωση των επιχειρήσεων και με νέα χερσαία επέμβαση προκειμένου να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» βάθους 30 χλμ από τα νότια τουρκικά σύνορα.

Την περασμένη βδομάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ είχε μεταβεί στην Ουάσιγκτον ακούγοντας τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, να αντιτίθεται σφόδρα στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Συρία τονίζοντας πως οι πρόσφατες τουρκικές επιδρομές έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών στρατιωτικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα