ΑΘΗΝΑ
22:25
|
16.04.2024
Αντιδράσεις προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο η απόφαση της κυβέρνησης Σούνακ για το άνοιγμα νέου ορυχείου άνθρακα που θα εφοδιάζει τις χαλυβουργίες της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άδεια για την δημιουργία και λειτουργία του πρώτου ορυχείου άνθρακα-κωκ, εδώ και τρεις δεκαετίες, στην Δυτική Κάμπρια της Βορειοδυτικής Αγγλίας έδωσε σήμερα η κυβέρνηση του Συντηρητικού Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Παράλληλα η κυβέρνηση Σούνακ πήρε πίσω την απαγόρευση της δημιουργίας νέων αιολικών πάρκων στη Βρετανία σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η πρότερη απόφαση για το ορυχείο άνθρακα.

Το νέο ορυχείο της εταιρίας «West Cumbria Mining» αναμένεται να παράγει οπτάνθρακα-κοκ (ή κωκ) που χρησιμοποιείται στη χαλυβουργία και αναμένεται να δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή του Κόπλαντ. Η εξέλιξη πάντως φαίνεται πως δεν είναι και τόσο απρόσμενη καθώς διευθυντικά στελέχη της εταιρίας του νέου ορυχείου είχαν δωρίσει πάνω από 177.000 στερλίνες στο Συντηρητικό Κόμμα.

Η βουλευτής των Πρασίνων Καρολάιν Λούκας αποκάλεσε το νέο ορυχείο «κλιματολογικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» ενώ ο πρώην υπουργός των Συντηρητικών Αλόρκ Σάρμα προέβλεψε πως η απόφαση θα βλάψει την διεθνή φήμη του Ηνωμένου Βασιλείου ως χώρας που προωθεί πολιτικές «φιλικές» προς το περιβάλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα