ΑΘΗΝΑ
15:54
|
26.04.2024
Το ψήφισμα απορρίφθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με 26 ψήφους κατά και 22 υπέρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ψήφισμα για λογιστικό έλεγχο της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία απορρίφθηκε οριακά από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Το μέτρο, το οποίο εισηγήθηκε η αντιπρόσωπος Μάρτζορι Τέιλορ Γκρίν των Ρεπουμπλικανών, απορρίφθηκε με 26 ψήφους κατά και 22 υπέρ.

Οι αντιπρόσωποι των Δημοκρατικών στην επιτροπή υποστήριξαν ότι τέτοιες εποπτικές δραστηριότητες μπορεί αν στείλουν λάθος μήνυμα στην Ουκρανία.

«Δεν είναι η ώρα να διχαστούμε. Έχουμε κρατηθεί ενωμένοι με το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τους συμμάχους μας. Ας μην πέσουμε σε αυτή την παγίδα», δήλωσε ο κορυφαίος Δημοκρατικός στην επιτροπή, ο αντιπρόσωπος Γκρέγκορι Μικς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι από τη μεριά τους επέμειναν ότι το μέτρο αφορούσε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία προς τους Αμερικανούς, παρά την αποστολή οποιωνδήποτε μηνυμάτων στο Κίεβο. Η Γκριν ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Δημοκρατικοί της Βουλής «τυφλώθηκαν από μίσος» προς το πρόσωπό της.

Παρά την αποτυχία του ψηφίσματος να περάσει από την επιτροπή, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας χαιρετίστηκε ως σημαντική νίκη από τους εισηγητές του, καθώς έδειξε ενότητα μεταξύ των Ρεπουμπλικανών. Η Γκριν υποσχέθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές της να προωθήσει την πρόταση ελέγχου, υποσχόμενη να προσπαθήσει ξανά, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι αποκτήσουν ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή.

Η αμφιλεγόμενη αντιπρόσωπος Γκριν, βέβαια, η οποία τίθεται ανοιχτά ενάντια στην αποστολή δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία, δεν εκπροσωπεί το μέσο όρο των απόψεων των Ρεπουμπλικανών επί του θέματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα