ΑΘΗΝΑ
11:30
|
29.01.2023
Διαβεβαίωσε δε πως όσο είναι εκείνος πρόεδρος και όσο η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις, δεν θα εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν αποτελεί νίκη για την Τουρκία» ο νόμος NDAA (National Defense Authorization Act) για τον αμυντικό προϋπολογισμό υποστήριξε με νέα ανάρτησή του στο Τουίτερ ο πρόεδρος της Επιτροπής Ξένων Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ με αφορμή τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν για «πράσινο φως» στην προμήθεια σύγχρονων μαχητικών F-16.

Διαβεβαίωσε δε πως όσο είναι εκείνος πρόεδρος και όσο η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις στην περιοχή, δεν θα εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία.

Το Σάββατο ο Αμερικανός γερουσιαστής μιλώντας στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις ΗΠΑ, Λένα Αργύρη, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να συμφωνήσει στην πώληση των F-16 στην Άγκυρα.

Χαρακτήρισε δε «εξοργιστικές και απαράδεκτες» τις τελευταίες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Βόρεια Συρία, επισημαίνοντας:

«Δεν μπορούμε να βάζουμε τα στρατεύματά μας σε κίνδυνο από κανέναν, πολύ περισσότερο από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Και, ξέρετε, πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ σαφής με την Τουρκία. Να εξηγήσει ότι αν ακόμη και από λάθος πληγούν οι δικοί μας στρατιώτες με οποιονδήποτε τρόπο από την τουρκική επιχείρηση θα υπάρξουν συνέπειες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περιοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή

Ο πρώην στρατηγός Πετρ Πάβελ κέρδισε τις εκλογές στην Τσεχία

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Το «κρυφό χέρι» της Βρετανίας στο πραξικόπημα του ’64 στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα