ΑΘΗΝΑ
20:59
|
19.04.2024
Το αίτημα του ΚΚΕ για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής, στηρίχθηκε τη Δευτέρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να εξετάσει το θέμα των παρακολουθήσεων του ΚΚΕ, ζητά και το ΜέΡΑ25 με αίτημα του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα.

Όπως τονίζεται στην επιστολή -την οποία υπογράφει εκ μέρους της Κ.Ο. του κόμματος η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Θεσμών, Σοφία Σακοράφα- το ΜέΡΑ25 συντάσσεται με το αίτημα που έχει καταθέσει ήδη το ΚΚΕ.

«Επειδή η υπόθεση των συνακροάσεων- υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, παρά την αντίστοιχη θεσμική υποχρέωση, δεν έχει εξεταστεί επί της ουσίας, δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε με το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ», αναφέρεται στην επιστολή του ΜέΡΑ25 που ζητά να κληθούν σε ακρόαση: ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρίστος Ζαμπίρας και τα μέλη των Ομάδων Ελέγχου της Αρχής καθώς και οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση συνακροάσεων – υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Επιπλέον, ζητά να κληθούν σε ακρόαση οι αρμόδιοι από την Κρατική Ασφάλεια καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Τη Δευτέρα, με σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της επιτροπής, Βούτσης Νίκος, Κατρούγκαλος Γιώργος, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Λάππας Σπύρος, Πολάκης Παύλος, επισήμαναν επίσης πως υποστηρίζουν το σχετικό αίτημα του ΚΚΕ «για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα