ΑΘΗΝΑ
00:52
|
25.03.2023
Το αίτημα του ΚΚΕ για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής, στηρίχθηκε τη Δευτέρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να εξετάσει το θέμα των παρακολουθήσεων του ΚΚΕ, ζητά και το ΜέΡΑ25 με αίτημα του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα.

Όπως τονίζεται στην επιστολή -την οποία υπογράφει εκ μέρους της Κ.Ο. του κόμματος η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Θεσμών, Σοφία Σακοράφα- το ΜέΡΑ25 συντάσσεται με το αίτημα που έχει καταθέσει ήδη το ΚΚΕ.

«Επειδή η υπόθεση των συνακροάσεων- υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, παρά την αντίστοιχη θεσμική υποχρέωση, δεν έχει εξεταστεί επί της ουσίας, δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε με το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ», αναφέρεται στην επιστολή του ΜέΡΑ25 που ζητά να κληθούν σε ακρόαση: ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρίστος Ζαμπίρας και τα μέλη των Ομάδων Ελέγχου της Αρχής καθώς και οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση συνακροάσεων – υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Επιπλέον, ζητά να κληθούν σε ακρόαση οι αρμόδιοι από την Κρατική Ασφάλεια καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Τη Δευτέρα, με σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της επιτροπής, Βούτσης Νίκος, Κατρούγκαλος Γιώργος, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Λάππας Σπύρος, Πολάκης Παύλος, επισήμαναν επίσης πως υποστηρίζουν το σχετικό αίτημα του ΚΚΕ «για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία Καναδά-ΗΠΑ για την παράτυπη μετανάστευση

Να φύγουν από τον Πειραιά και να πάνε στη Σμύρνη οι Κινέζοι, λέει ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας

Βάναυση κατοχική βία σε 12χρονη Παλαιστίνια στην Ιερουσαλήμ

Κουτσούμπας: Στη Γαλλία βλέπεις την αστείρευτη δύναμη της εργατικής τάξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα