ΑΘΗΝΑ
18:02
|
25.04.2024
Πριν τον Ζελένσκι, ο τίτλος απονεμήθηκε από το περιοδικό στον Ίλον Μασκ (2021) και στους Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις (2020)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποφάσισε να τιμήσει με τον τίτλο του προσώπου της χρονιάς το περιοδικό Time.

Στο άρθρο του Time που συνοδεύει την ανακοίνωση του προσώπου της χρονιάς, τονίζεται η γενναιότητα του προέδρου της Ουκρανίας με πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την αποφασιστικότητά του να επισκεφθεί τη Χερσώνα, παρά την εναντίωση του προσωπικού ασφαλείας του. «Γιατί να τους δώσει την ευκαιρία να [τον] χτυπήσουν; Ο προφανής λόγος είχε να κάνει με τον πόλεμο της πληροφορίας, που είχε γίνει η ειδικότητα του Ζελένσκι», εξηγεί το άρθρο.

«Τον Απρίλιο, λιγότερο από δύο μήνες μετά την εισβολή, ο Ζελένσκι μου είπε ότι είχε γεράσει και είχε αλλάξει “από όλη αυτή τη σοφία που δεν ήθελα ποτέ”. Τώρα, μισό χρόνο αργότερα, η μεταμόρφωση ήταν πιο έντονη. Οι βοηθοί που κάποτε τον έβλεπαν ως ελαφρύ, τώρα επαινούν τη σκληρότητά του. Τα ελαττώματα που κάποτε θα μπορούσαν να τον στενοχωρούσαν τώρα δεν προκαλούν παρά ένα σήκωμα των ώμων. Μερικοί από τους συμμάχους του νοσταλγούν τον γέρο Ζελένσκι, τον πρακτικό διασκεδαστή με το αγορίστικο χαμόγελο. Αλλά συνειδητοποιούν ότι πρέπει να είναι διαφορετικός τώρα, πολύ πιο σκληρός και κουφός σε περισπασμούς, διαφορετικά η χώρα του μπορεί να μην επιβιώσει», αναφέρει το περιοδικό.

Το περιοδικό Time ανακοινώνει πρόσωπα της χρονιάς από το 1927. Το πρόσωπο που τιμήθηκε από το περιοδικό πριν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ήταν ο Ίλον Μασκ, πρόσωπο της χρονιάς του 2021 και πριν από αυτόν, οι Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις, που τιμήθηκαν από κοινού με τον τίτλο για το 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα