ΑΘΗΝΑ
18:21
|
25.04.2024
Αφορμή έδωσε ερώτηση της Ντόιτσε Βέλλε μετά την απόφαση της Πολωνίας να διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 1,3 τρισ. ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμετάβλητη παραμένει η στάση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της DW που επικαλείται σχετική δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μετά από ερώτηση και προς την ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία.

Ωστόσο, σχετικά με το κατά πόσον η Ελλάδα έχει λάβει εκ μέρους της Πολωνίας «πρόσκληση» για ενδεχόμενη συμμετοχή σε μία επικείμενη «Διεθνή Διάσκεψη» για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων καθώς και αν βρίσκονται σε εξέλιξη «διμερείς διαπραγματεύσεις», η ελληνική πλευρά αντιδρά επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων χωρίς να απαντά ευθέως στα ερωτήματα.

Η Ντόιτσε Βέλλε στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνει πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσει πρόσφατα στη Βαρσοβία τον ομόλογό του από το υπερσυντηρητικό κυβερνών κόμμα PiS, Ζβίγκνιεφ Ράου.

Σύμφωνα με όσα απαντά στην DW το ελληνικό υπ. Εξωτερικών:

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει αλλάξει, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Η  άποψη μας έχει  αποτυπωθεί πολλές φορές.

Πλέον πρόσφατα (5/10) ο  Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησής του στη Βαρσοβία  με τον  Πολωνό ομόλογό του, Zbigniew Rau σημείωσε ότι «για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία το θέμα αυτό παραμένει ανοιχτό- και η επίλυσή του, που είναι πρωτίστως θέμα αρχής, νομίζω ότι θα είναι επωφελής για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, καθώς και για την ίδια την ΕΕ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα