ΑΘΗΝΑ
02:04
|
25.04.2024
Η απάντηση βρίσκεται στην πειραματική δοκιμή του νέου συστήματος Cell Broadcast στο φόντο των επικίνδυνων φαινομένων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στη Γερμανία για επικείμενες καταστροφές «Cell Broadcast» έκανε σήμερα στις 10.59 το πρωί να χτυπήσουν όλα τα κινητά τηλέφωνα στη Γερμανία ανεξαρτήτως παρόχου. Η δοκιμαστική λειτουργία του νέου συστήματος πραγματοποιήθηκε στο ύψιστο βαθμό συναγερμού  μέσω των υπαρχόντων καναλιών κινητής τηλεφωνίας ανεξαιρέτως.

Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η παράλληλη εκπομπή ανάλογων σημάτων προειδοποίησης από ραδιόφωνα, τηλεόραση, εφαρμογές σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα όπως το «ΝΙΝΑ» και το «Katwarn» ώστε να μπορεί κανείς να ενημερώνεται και από ηλεκτρονικές ενημερωτικές πινακίδες σε διάφορα σημεία αστικών περιοχών ή και μέσω του συστήματος ενημέρωσης των Γερμανικών Σιδηροδρόμων.

Πλην απροόπτου το σύστημα Cell Broadcast στη Γερμανία αναμένεται να τεθεί επίσημα σε λειτουργία ως πρόσθετο κανάλι προειδοποίησης ως το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Όπως έχει γίνει ως τώρα γνωστό, οι χρήστες έξυπνων κινητών στη Γερμανία θα λαμβάνουν μηνύματα αυτόματα μαζί με έναν ήχο συναγερμού ακόμη κι αν είναι στο αθόρυβο, αλλά μόνο όταν το κινητό είναι ενεργοποιημένο. Μεταξύ των «αδυναμιών» του συστήματος είναι πως αυτό λειτουργεί μόνο σε κινητά τελευταίας τεχνολογίας και με ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση,  η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές (BBK), καλεί τους πολίτες να αναφέρουν τις παρατηρήσεις τους αμέσως μετά το δοκιμαστικό συναγερμό, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκουν στη διεύθυνση www.warntag-umfrage.de.

Είναι σαφές ότι εάν το σύστημα αυτό υπήρχε πριν μερικά χρόνια κατά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν εκτενείς περιοχές της Γερμανίας, ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν σαφώς μικρότερος…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Το ρομπότ Emo μπορεί να μαντέψει πότε θα χαμογελάσεις…

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα