ΑΘΗΝΑ
23:30
|
15.07.2026
«Ακόμη και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ξέρουν ότι αυτό το κουρέλι έχει μόνο μία χρήση», γράφει η λεζάντα του Ουκρανού κωμικού, Σεργκέι Πρίτουλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ομάδα Ουκρανών ακτιβιστών, με επικεφαλής τον κωμικό και παρουσιαστή της Eurovision, Σεργκέι Πρίτουλα, βεβήλωσαν τη σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η αντιπροσωπεία συνάντησε αμερικανούς νομοθέτες, για να μοιραστεί εμπειρίες σχετικά με το crowdfunding για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ομάδα των Ουκρανών σκούπισε τα πόδια της στη σημαία της DPR. Ενώ οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν φάνηκαν να συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες, κάποιοι από αυτούς επευφημούσαν και γέλασαν με την παράσταση, όπως φαίνεται σε πλάνα που κοινοποίησε ο Πρίτουλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ακόμη και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ξέρουν ότι αυτό το κουρέλι έχει μόνο μία χρήση», γράφει η λεζάντα, με την οποία συνόδευσε το βίντεο ο Πρίτουλα.

Η συμπεριφορά της ουκρανικής αντιπροσωπείας καταδικάστηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας και επικεφαλής του Ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Λεονίντ Σλούτσκι, ο οποίος είπε πως οι ακτιβιστές έκαναν ένα «σόου για τα αφεντικά τους» και πως το Κογκρέσο των ΗΠΑ κινδυνεύει να μετατραπεί σε «ζωολογικό κήπο», «αν εγκρίνει μια τέτοια συμπεριφορά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα