ΑΘΗΝΑ
12:56
|
23.04.2024
«Ooh ah, up the 'Ra» λέει το ρεφρέν του Celtic Symphony, τραγουδιού των Wolfe Tones για τα εκατό χρόνια της σκωτσέζικης ομάδας Σέλτικ.
Η γυναικεία ομάδα της Ιρλανδίας μετά τη νίκη της επί της Σκωτίας τον Οκτώβριο ©INPHO/Ryan Byrne
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε από την UEFA στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας για «παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς».

Η ποινή αφορά ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα τον Οκτώβριο και δείχνει τη γυναικεία ομάδα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας να τραγουδά στα αποδυτήρια ένα τραγούδι με αναφορά στον IRA. Οι Ιρλανδές πανηγύριζαν την πρώτη φορά που η ομάδα τους προκρίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφότου νίκησε σε πλέι οφ τη Σκωτία. Η UEFA επιβεβαίωσε αργότερα τον ίδιο μήνα ότι ερευνούσε το περιστατικό.

«Ooh ah, up the ‘Ra» λέει το ρεφρέν του Celtic Symphony, τραγουδιού που γράφτηκε από τον Brian Warfield των Wolfe Tones το 1987 για τον εορτασμό των εκατό χρόνων της σκωτσέζικης ομάδας ποδοσφαίρου Σέλτικ.

Σήμερα το πρωί, το όργανο ελέγχου, ηθικής και πειθαρχίας της UEFA εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από έρευνα που διεξήχθη από έναν επιθεωρητή δεοντολογίας και πειθαρχίας της UEFA σχετικά με πιθανή ανάρμοστη συμπεριφορά παικτριών της γυναικείας ομάδας της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας στον απόηχο του δεύτερου αγώνα πλέι οφ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA 2023 με τη Σκωτία στις 11 Οκτωβρίου 2022 , και την επακόλουθη πειθαρχική διαδικασία που άνοιξε κατά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιρλανδίας, το όργανο ελέγχου, ηθικής και πειθαρχίας της UEFA έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Να επιβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιρλανδίας για παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας (FAI) κυκλοφόρησε άμεσα μια δήλωση ως απάντηση, λέγοντας: «Η FAI και η εθνική ομάδα γυναικών της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας ζήτησαν συγγνώμη από όλους όσους επηρεάστηκαν από τα γεγονότα μετά τα προκριματικά πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών της FIFA 2023 εναντίον της Σκωτίας στο Hampden Park τον Οκτώβριο. Η FAI έχει διαβεβαιώσει την UEFA ότι σε όλους τους παίκτες και το προσωπικό όλων των διεθνών μας ομάδων υπενθυμίζονται, και θα συνεχίσουν να υπενθυμίζονται οι ευθύνες τους κάθε φορά που εκπροσωπούν τη χώρα τους. Η FAI δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο για αυτό το θέμα».

Πριν από αρκετά χρόνια, ο νυν αρχηγός της Γουέστ Χαμ και διεθνής μέσος της Αγγλίας, Ντέκλαν Ράις, δέχθηκε επίθεση επειδή δημοσίευσε «Up the ‘Ra» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενόσω συμμετείχε σε ιρλανδική ομάδα νέων. Ο Ράις κέρδισε τρεις συμμετοχές για την Ιρλανδία προτού αλλάξει στρατόπεδο και αρχίσει να αγωνίζεται για την Αγγλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα