ΑΘΗΝΑ
14:46
|
20.04.2024
Μια επίσκεψη με αφορμή την 79η επέτειο από ιδρύσεως του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Βουλγαρία βρέθηκε την Τετάρτη (7/12) ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχα, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος με αφορμή τους εορτασμούς για την 79η επέτειο από ιδρύσεως του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Εκεί ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος συναντήθηκε μία ημέρα νωρίτερα με τον επικεφαλής του βασιλικού οίκου της Βουλγαρίας,  Συμεών Β΄ Σαξκομπουργκότσκι.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στον Συμεών Β΄ Σαξκομπουργκότσκι, επισημαίνοντας τη σπουδαία προσφορά του στη διαφύλαξη της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας και την εδραίωση της θέσης της στη βουλγαρική κοινωνία, καθώς και την προσωπική συμβολή του επικεφαλής τού βασιλικού οίκου της Βουλγαρίας στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Βουλγαρίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρέσβης της Ρωσίας στη Βουλγαρία Ελεονώρα Μιτροφάνοβα, ο ασκών χρέη αναπληρωτή προέδρου του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Σόφια Αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ και ο βοηθός του Προέδρου του ΤΕΕΣ π. Αλέξανδρος Γερσόφ.

Από την πλευρά του ο Συμεών Β΄ Σαξκομπουργκότσκι ζήτησε να μεταφερθούν ο χαιρετισμός και οι ευχές του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Κύριλλο.

Με πληροφορίες από το Ορθοδοξία news agency

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Σφοδρές αντιδράσεις Χριστιανών για την επίθεση με μαχαίρι σε ασσυριακό ναό στο Σίδνεϊ

Πάπας Φραγκίσκος: Να σταματήσει το σπιράλ της βίας στη Μέση Ανατολή

Η υποκρισία των αγιορειτών: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα