ΑΘΗΝΑ
16:55
|
19.04.2024
«Δεν θα είμαστε χαμένοι σε καμιά περίπτωση» διαβεβαίωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μείωση της παραγωγής του ρωσικού πετρελαίου προειδοποίησε σήμερα εκ νέου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την ΕΕ, της χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) και την Αυστραλία που ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα την επιβολή «πλαφόν» 60 δολαρίων ανά βαρέλι ρωσικού πετρελαίου στο πλαίσιο μέτρων εξασθένισης της ρωσικής οικονομίας.

«Θα εξετάσουμε μια ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής αν είναι απαραίτητο» είπε ο Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπισκέκ στο περιθώριο της συνόδου της  Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Ο ίδιος χαρακτήρισε το πλαφόν «μία ανόητη απόφαση» επισημαίνοντας πως το ανώτατο όριο τιμής που προτάθηκε αντιστοιχεί σε αυτά που πουλάμε σήμερα. «Υπό την έννοια αυτή, αυτό δεν μας επηρεάζει σε τίποτα» εξήγησε ο Ρώσος Πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας το ενδεχόμενο να επιβληθεί εμπάργκο στις πωλήσεις πετρελαίου σε χώρες που εφαρμόζουν την απόφαση για το πλαφόν.

Η τιμή του βαρελιού του ρωσικού πετρελαίου (αργού Ουραλίων) εξελίσσεται κοντά στα 65 δολάρια, δηλαδή λίγο πάνω από το υποτιθέμενο πλαφόν προκαλώντας περιορισμένη επίπτωση βραχυπρόθεσμα.

Ο  Πούτιν πρόσθεσε στη συνέχεια ότι για τις χώρες που εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο, «η υιοθέτηση αυτής της επιβλαβούς, ‘μη εμπορικής’ λύσης θα είναι ανόητη για όλο τον κόσμο».  Τόνισε επίσης πως ένας τέτοιος μηχανισμός «αφορά όλο τον κόσμο καθώς εάν κάποιος συμφωνήσει μόλις ο καταναλωτής ορίσει την τιμή, αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση της (πετρελαϊκής) βιομηχανίας, επειδή ο καταναλωτής θα επιμένει πάντα να έχει τη χαμηλότερη κατά το δυνατόν τιμή».

«Δεν θα είμαστε χαμένοι σε καμιά περίπτωση» διαβεβαίωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα