ΑΘΗΝΑ
12:56
|
18.04.2024
Στο τραπέζι των νέων διαπραγματεύσεων τίθεται, μεταξύ άλλων, η μείωση ή η κατάργηση δασμών σε δεκάδες αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινά το επόμενο διάστημα νέος γύρος αξιωματούχων της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU) με αξιωματούχους της Αιγύπτου και του Ιράν με στόχο τη δημιουργία μίας κοινής ζώνης «ελεύθερου εμπορίου».

Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS διευκρίνισε ότι οι σχετικές συμφωνίες στην EAEU με Αίγυπτο και Ιράν θα επιτευχθούν με την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την κατάργηση ή τη μείωση τελωνειακών δασμών σε διάφορα αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα.

EAEU | bilaterals.org

«Ως τμήμα της EAEU έχουμε μάλλον μία πλούσια ατζέντα διαπραγμάτευσης με τρίτες χώρες. Οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο και το Ιράν είναι ενεργές αλλά θα πρέπει να βρούμε λύση σε έναν περιορισμένο αριθμό θεμάτων ,κυρίως σε ό,τι αφορά την μείωση ή κατάργηση δασμών σε διάφορα προϊόντα» είπε ο εκπρόσωπος της EAEU.

Στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, το Ανώτατο Συμβούλιο της Ευρασιατικής Ένωσης ενέκρινε σχέδιο πρωτοκόλλου με στόχο την θέσπιση ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των χωρών της EAEU και του Ιράν.

Στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση συμμετέχουν η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν έχοντας ήδη συνάψει συμφωνίες «ελεύθερου εμπορίου» με το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη και προσωρινή συμφωνία με το Ιράν. Ανάλογες διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Κασσελάκης κατά Αυτιά: Χουντικό το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

Κυρώσεις στην Τεχεράνη από την Ε.Ε.

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα