ΑΘΗΝΑ
11:37
|
29.01.2023
Να «απαντήσει ο Μητσοτάκης πώς λέει ότι δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator, όταν στενός συνεργάτης του στο ΥΠΕΞ έχει υπογράψει άδεια εξαγωγής του».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ΕΥΠ, επανήλθε με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άτακτη φυγή».

«Ας απαντήσει ο Μητσοτάκης πώς λέει ότι δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator, όταν στενός συνεργάτης του στο ΥΠΕΞ έχει υπογράψει άδεια εξαγωγής του στις 15/11/2021», αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η άτακτη φυγή του κ. Μητσοτάκη για να μην απαντήσει στο απλό ερώτημα εάν παρακολουθούνταν ή όχι ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Φλώρος από την ΕΥΠ, απλά επιβεβαίωσε πλήρως τις αποκαλύψεις.

Αφού ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον περιμένουμε να μας απαντήσει πώς είναι δυνατόν ο ίδιος να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator, το οποίο ουδέποτε διαψεύσθηκε ότι λειτουργούσε στο ΚΕΤΥΑΚ με αποσπασμένους αστυνομικούς στην ΕΥΠ, αλλά την ίδια ώρα στενός συνεργάτης του στο Υπουργείο Εξωτερικών να έχει υπογράψει άδεια για εξαγωγή του από την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου του 2021;

Για να τον διευκολύνουμε, του θυμίζουμε ότι ο κ. Δεμίρης είχε πει στην Εξεταστική Επιτροπή πως για να δώσει άδεια εξαγωγής το ΥΠΕΞ για τέτοια λογισμικά πρέπει να έχει την έγκριση της ΕΥΠ. Είχε λοιπόν την έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο κ. Σμυρλής όταν παρείχε άδεια εξαγωγής για το Predator;»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρώην στρατηγός Πετρ Πάβελ κέρδισε τις εκλογές στην Τσεχία

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Το «κρυφό χέρι» της Βρετανίας στο πραξικόπημα του ’64 στη Βραζιλία

Ηχηρό αντιφασιστικό «όχι» στη ναζιστική φιέστα και την ανοχή Μπακογιάννη και ΕΛ.ΑΣ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα