ΑΘΗΝΑ
03:41
|
03.05.2024
Δεκάδες άμαχοι πνίγηκαν με δηλητηριώδες αέριο και πυροβολήθηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις κατοχής σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες άμαχοι πνίγηκαν με δηλητηριώδες αέριο και πυροβολήθηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις κατοχής σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των εποικισμών, αναφέρει το Middle East Monitor.

Περιοχές στη Ναμπλούς, κοντά στην Τζαμπάλ Σαμπίχ στην πόλη Μπέιτα, έγιναν μάρτυρες αντιπαραθέσεων με τις δυνάμεις κατοχής μετά την εβδομαδιαία πορεία για την απόρριψη του φυλάκιου του οικισμού Εβιατάρ.

Δεκάδες πολίτες έκαναν την προσευχή της Παρασκευής κοντά στην Τζαμπάλ Σαμπίχ και ακολούθησε πορεία κατά την οποία σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις με τις δυνάμεις κατοχής. Αυτό οδήγησε αρκετούς πολίτες να πνιγούν από δηλητηριώδες αέριο που εκτόξευσαν οι στρατιώτες κατοχής.

Το χωριό Μπέιτ Ντατζάν, ανατολικά της Ναμπλούς, έγινε μάρτυρας συγκρούσεων μετά την έναρξη μιας εβδομαδιαίας πορείας κατά του εποικισμού στην πόλη, κατά την οποία οι δυνάμεις κατοχής κατέστειλαν πολίτες και δημοσιογράφους με ένα μπαράζ από ελαστικές σφαίρες και βόμβες δηλητηριώδους αερίου.

Μεταλλικές σφαίρες επικαλυμμένες με καουτσούκ τραυμάτισαν ένα παιδί και δέκα πολίτες πνίγηκαν με δηλητηριώδες αέριο ενώ κατέστειλαν την εβδομαδιαία πορεία κατά του εποικισμού στο Μπέιτ Ντατζάν.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οι δυνάμεις κατοχής έριξαν σφαίρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα κατά των πολιτών που συμμετείχαν στην πορεία, τραυματίζοντας ένα παιδί και δέκα πολίτες που πνίγηκαν από εισπνοή αερίου.

Δεκάδες έποικοι εισέβαλαν στην οδό Χαγουάρα, νότια της Ναμπλούς, κι επιτέθηκαν με πέτρες σε οχήματα πολιτών. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Άλλες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των νέων και των δυνάμεων κατοχής, οι οποίες εισέβαλαν στην πόλη Όσριν, νοτιοανατολικά της Ναμπλούς, και εκτόξευσαν ένα μπαράζ από βόμβες τοξικού αερίου. Πλήθος πολιτών πνίγηκαν από το δηλητηριώδες αέριο, ανάμεσά τους και ένας νεαρός άνδρας που πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Η Εταιρεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσε ότι οι ομάδες της περιέθαλψαν 43 τραυματίες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την κατοχή στο Μπέιτ Ντατζάν και το Όσριν.

Η Εταιρεία της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε ότι 31 νεαροί άνδρες τραυματίστηκαν στο Όσριν, συμπεριλαμβανομένων από πραγματικές σφαίρες από την κατάληψη με θραύσματα στο κεφάλι και στο στήθος. Υπήρξαν πέντε τραυματισμοί από μεταλλικές σφαίρες επικαλυμμένες με καουτσούκ, 25 τραυματισμοί από εισπνοή αερίου και τα πληρώματα των ασθενοφόρων εκκένωσαν μια ολόκληρη οικογένεια από το σπίτι τους ως αποτέλεσμα εισπνοής αερίου.

Στη Ραμάλα, ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις κατοχής στην είσοδο του χωριού Ναμπί Σάλεχ, βορειοδυτικά της Ραμάλα, κατά τις οποίες οι στρατιώτες κατοχής εκτόξευσαν μπαράζ με βόμβες δηλητηριώδους αερίου.

Στο Καλκίλια, οι δυνάμεις κατοχής κατέστειλαν την πορεία κατά του εποικισμού Καφρ Καντούμ, η οποία ξεκίνησε μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Τζαμί Omar Ibn Al-Khattab στο κέντρο του χωριού. Οι στρατιώτες κατοχής εκτόξευσαν λαστιχένιες σφαίρες και βόμβες δηλητηριώδους αερίου εναντίον παλαιστίνιων νέων.

Ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από μεταλλικές σφαίρες επικαλυμμένες με καουτσούκ και άλλοι πνίγηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Καφρ Καντούμ.

Διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ έγιναν μάρτυρες εβδομαδιαίων αντιεποικιστικών δραστηριοτήτων, που χαρακτηρίστηκαν από συγκρούσεις με τις δυνάμεις κατοχής, οι οποίες εκτόξευσαν ζωντανά πυρά και λαστιχένιες σφαίρες καθώς και βόμβες με δηλητηριώδη αέρια στους πολίτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα