ΑΘΗΝΑ
15:46
|
06.06.2023
Δριμεία κριτική σε Ε.Ε. και σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την όψιμη διαφοροποίησή του από την Εύα Καϊλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση «της διαφθοράς και των λόμπι» επιρρίπτει το ΜέΡΑ25, όπως επίσης και κατά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την όψιμη διαφοροποίησή του από την ευρωβουλεύτριά του, Εύα Καϊλή.

Για το ΜέΡΑ25 το σκάνδαλο Qatargate με πρωταγωνίστρια και την Εύα Καϊλή είναι «μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας θεσμοθετημένης διαφθοράς της ηγεσίας της Ε.Ε. και της ευρωγραφειοκρατίας με τους λομπίστες συμφερόντων να δίνουν και να παίρνουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Η περίπτωση της Εύας Καϊλή αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου μιας θεσμοθετημένης διαφθοράς της ηγεσίας της Ε.Ε. και της ευρωγραφειοκρατίας με τους λομπίστες συμφερόντων να δίνουν και να παίρνουν.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ έσπευσε όψιμα να αποποιηθεί την μέχρι πρότινος ευρωβουλεύτριά του και Αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής με τις τυμπανοκρουσίες ευρύτερων ευρωλαγνικών κομμάτων αμέσως μετά τη σύλληψη για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτή η κίνηση είναι ένα πάρα πολύ μικρό φύλο συκής για μια πάρα πολύ μεγάλη άβολη αλήθεια:  Ότι πίσω ακριβώς από τις διακηρύξεις περί ενός δήθεν φιλευρωπαϊσμού των υποστηρικτών των πιο αντιευρωπαϊκών, σκληρά ταξικών πολιτικών, πίσω από τα ‘ναι σε όλα’ και τα ‘μένουμε Ευρώπη’, των οποίων σφοδρή μνημονιακή υποστηρίκτρια ήταν η κα Καϊλή, υπάρχει πολύ χρήμα, προερχόμενο ακόμα και από το Κατάρ της ‘πρωτοπορίας των εργασιακών δικαιωμάτων’ όπως έλεγε η ίδια Ευρωβουλεύτρια, χωρίς να διαγραφεί όμως τότε από την παράταξη της που την αποποιείται σήμερα, όπως την αποποιούνται και οι νεοδημοκράτες υπουργοί σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη που την εκθείαζαν σε κάθε ευκαιρία. 

Αυτή η Ε.Ε. της διαφθοράς της σαθρής της ηγεσίας δεν μεταρρυθμίζεται, μετασχηματίζεται μόνο μέσα από ρήξη και σύγκρουση. Το ΜέΡΑ25 και το πανευρωπαϊκό μας DiEM25 επιμένουμε σταθερά στο ‘Όχι’ με αυτή την Ε.Ε. κι αυτό το διεφθαρμένο καθεστώς που δήθεν μας σώζει ‘μένοντας σε μια Ευρώπη’, όπου η κα Καϊλή νόμιζε πως δεν θα συνέβαινε και τίποτα ακόμα κι αν έκρυβε σακούλες μαύρου χρήματος στο σπίτι της. Δεν περνάνε όμως παντού τα ‘αδιευκρίνιστα ποσά’, κάτι που δεν είχε μάθει η Ευρωβουλεύτρια από τους εν Ελλάδι φίλους της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΔΔΑ: Καταδίκη της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των Ντεμιρτάς-Γιουκσεκντάγκ

Ποροσένκο: Με τις συμφωνίες του Μινσκ αγοράσαμε χρόνο

Qatargate: Νέα έρευνα σε γραφεία ευρωβουλευτών

Debate: Αν είσαι αριθμολόγος… take five, έχεις πολλά να μας πεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα