ΑΘΗΝΑ
16:43
|
02.05.2024
Το σκίτσο της ημέρας από τον Kroll στη βελγική εφημερίδα Le Soir.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε φυλακές των Βρυξελλών οδηγήθηκε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση του ανακριτή που διέταξε την προφυλάκισή της σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ. 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλα τρία από τα συνολικά έξι άτομα που είχαν προσαχθεί ενώπιον των βελγικών αρχών. Οι κατηγορίες εναντίον τους είναι της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Εκτός από την κ. Καϊλή, προφυλακίστηκαν ο Ιταλός σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος συνελήφθη επίσης την Παρασκευή, ο Ιταλός πρώην σοσιαλιστής ευρωβουλευτής (2004-2019) Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι (που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης) και ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ «No Peace Without Justice».

Το μενού… της διαφθοράς

Ο γελοιογράφος Kroll στη βελγική εφημερίδα Le Soir, η οποία έχει σηκώσει ψηλά το θέμα του σκανδάλου Qatargate, στο σημερινό του σκίτσο «παρουσιάζει» τον τιμοκατάλογο των δώρων των Καταριανών προς τους επιρρεπείς στη διαφθορά αξιωματούχους των Βρυξελλών.

-Είμαστε άψογοι… 200.000 ευρώ
-Είμαστε χώρα-μοντέλο… 300.000 ευρώ
-Λατρεύουμε τους ΛΟΑΤΚΙ+…. 200.000 ευρώ επιπλέον

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα