ΑΘΗΝΑ
06:36
|
05.05.2024
Σε ηλικία 85 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο άνθρωπος πίσω από την μουσική των ταινιών του Ντέιβιντ Λιντς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γνωστός συνθέτης Άντζελο Μπανταλαμέντι, ιδιαίτερα αγαπητός για τη μουσική που έγραψε για κινηματογραφικές ταινίες και την τηλεόραση, κυρίως για λογαριασμό του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιντς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Πέθανε από φυσικά αίτια την περασμένη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ, ανακοίνωσε η οικογένειά του, βάζοντας τέλος σε μια μεγάλη καριέρα με κομβικό σταθμό τη συνάντησή του με τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιντς, και τη συνεργασία τους για μια σειρά ταινιών όπως Blue Velvet, Wild at Heart, Mullholland Drive και φυσικά το -αξεπέραστο όλων έργο του- τη μουσική για τη σειρά Twin Peaks, για την οποία τιμήθηκε με βραβείο Grammy. 

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο ανιψιός του μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο μεγάλος μου θείος Angelo Badalamenti πέρασε πλέον σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης. Ανάμεσα στη δουλειά του στα Blue Velvet, Twin Peaks, Cabin Fever, Nightmare On Elm Street 3 και μια πληθώρα άλλων, καθώς και τις σχέσεις και τις συνεργασίες του με τους David Bowie, Michael Jackson, Paul McCartney, Nina Simone, Julee Cruise, Isabella Rosselini, Dolores Riordan, Anthrax, Dokken, Eli Roth και ειδικά με τον David Lynch, ήταν πάντα ο πιο ενδιαφέρον άνθρωπος στον κόσμο για μένα».

«Ένας αληθινός μουσικός και μια καλλιτεχνική έμπνευση για μένα και αμέτρητους άλλους. Έμεινε πιστός στις ρίζες και την οικογένειά του, χωρίς να φύγει ποτέ από το Λος Άντζελες. Για να μην αναφέρουμε τις περιστασιακές αλλά συναρπαστικές αληθινές ιστορίες από τη ζωή του που δεν ξεχαστούν ποτέ. Πραγματικά θα λείψει σε πολλούς», έγραψε ο ίδιος στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στο Instagram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Όχι άλλη τοξικότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα