ΑΘΗΝΑ
00:27
|
09.07.2024
Οι δυτικές κυρώσεις δεν έχουν μειώσει ούτε στο ελάχιστο στα τεράστια πλεονάσματα του ρωσικού κρατικού προϋπολογισμού που φουσκώνουν μήνα με το μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν ανέπαφα παραμένουν τα υψηλά κρατικά έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου παρά τα πλαφόν και τις κυρώσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ, των χωρών του G7 και της Αυστραλίας…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού δικτύου Russia Today, που επικαλείται σημερινή έκθεση του ρωσικού υπουργείου Οικονομίας, τα πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας τετραπλασιάστηκαν τον Νοέμβριο καταγράφοντας νέο ρεκόρ αύξησης των κρατικών εσόδων από την διατήρηση των υψηλών διεθνών τιμών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές καταγράφουν πως το πλεόνασμα ξεπέρασε τα 557 δις ρούβλια (περίπου 9 δις. δολάρια) μέσα στο πρώτο 11μηνο του 2022. Ως τον περασμένο Οκτώβριο το πλεόνασμα του ρωσικού κρατικού προϋπολογισμού ήταν 128,4 δις ρούβλια (πάνω από 2 δις. δολάρια).

Τέλος στην έκθεση του ρωσικού υπουργείου Οικονομίας αναφέρεται πως τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ξεπέρασαν τον στόχο που είχε τεθεί ως και τον περασμένο Νοέμβριο.

Μόνον από τις εξαγωγές ενέργειας τα έσοδα του προϋπολογισμού εκτιμάται πως ξεπέρασαν τα 10 τρις ρούβλια (περίπου 160 δις. δολάρια). Η ετήσια αύξηση ανέρχεται στο 111,7%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν πάσχει από Πάρκινσον

Όρμπαν: Ίδρυσε ευρωομάδα από 12 χώρες με πρόεδρο τον Ζορντάν Μπαρντελά

Έρευνα Lancet: Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι αρκετά μεγαλύτερος

Χριστοδουλάκης: «Στηρίζω τον Χάρη Δούκα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα