ΑΘΗΝΑ
13:49
|
25.04.2024
Το Κίεβο καταφεύγει στην άσκηση διώξεων ανθρώπων για την πίστη τους, λέει ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ουκρανία ουσιαστικά επιστρέφει στην πρακτική της δίωξης ατόμων για την πίστη τους», δήλωσε σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, σχολιάζοντας τις κυρώσεις που επέβαλε το καθεστώς του Κιέβου εναντίον διακεκριμένων προσωπικοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Είμαι βέβαιος ότι οι κυρώσεις του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας δεν θα τρομάξουν τους κληρικούς της κανονικής εκκλησίας που απαρνήθηκαν τον κόσμο παίρνοντας μοναχικούς όρκους, αφιερώνοντας τον εαυτό τους ολοκληρωτικά στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας Του, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους περιορισμούς είναι ξεκάθαρα παράλογοι και δεν έχουν σημασία για τους ιερείς.»

«Ωστόσο, όσο γελοίες και αν είναι οι κυρώσεις, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ουκρανία επιστρέφει στην πρακτική άσκησης διώξεων ανθρώπων για την πίστη τους, πολιτική που έχει καταδικαστεί παγκοσμίως σε πολλές περιπτώσεις», έγραψε ο Λεγκόιντα στον λογαριασμό του στο Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι οι ουκρανικές αρχές επέβαλαν κυρώσεις, για πέντε χρόνια, σε ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας που το Κίεβο κατηγορεί για δεσμούς με το πατριαρχείο της Μόσχας.

Οι κυρώσεις κατά των κληρικών προβλέπουν δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και απόσυρση κεφαλαίων εκτός Ουκρανίας, περιορισμούς στις εμπορικές δραστηριότητες κ.λπ. Επίσης, στερούνται τα ουκρανικά κρατικά βραβεία και άλλα βραβεία και το δικαίωμα αγοράς οικοπέδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα