ΑΘΗΝΑ
03:34
|
27.04.2024
Το Συμβούλιο έληξε λίγο μετά τις 20.00 δίχως καμία απόφαση. Σαν να μην έχουμε ενεργειακή κρίση στην Ε.Ε. και σαν να μην ξεπαγιάζουν εκατομμύρια πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ναυάγιο κατέληξε άλλη μία σύνοδος υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε..

Σύμφωνα με αποψινές δηλώσεις του Ούγγρου υπουργού Εξωτερικών και Ξένων Οικονομικών Σχέσεων, Πέτερ Σιτζάρτο, «έγινε μεγάλη συζήτηση στη σύνοδο του Συμβουλίου Ενέργειας αλλά δεν κατέληξε σε απόφαση. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε διμερή βάση».

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε δηκτικά τη δυσκολία λήψης απόφασης ενώ ξεδιπλώνεται η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και ξεπαγιάζουν (λόγω ενεργειακής φτώχειας) πολλές δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι, προσθέτοντας:

«Στην Ευρώπη υπάρχει ενεργειακή κρίση αλλά δυστυχώς στις Βρυξέλλες αγνοούν αυτό το γεγονός. Ένα πλαφόν στο φυσικό αέριο είναι η λάθος απάντηση, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ουγγαρίας, γιατί δεν συνυπολογίζει τη δική μας ιδιαίτερη περίπτωση, λόγω γεωγραφικής θέσης, που μπορεί εύκολα να διακυβεύσει την ασφάλεια της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ έχει προτείνει, ως γνωστόν, πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 275 ευρώ ανά Μεγκαβατώρα. Σε αυτό συμφωνούν κυρίως Ολλανδία και Γερμανία αλλά διαφωνούν πολλές άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σλοβενία και η Τσεχία που θέλουν να διαμορφωθεί το πλαφόν στα 160 ευρώ ανά μεγκαβατώρα.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στις 20.30 (ώρα Ελλάδα), από τον υπουργό Ενέργειας της Τσεχίας που έχει ως το τέλος του 2020 την προεδρία της Ε.Ε.. Η πολύ σύντομη συνέντευξη Τύπου μεταδόθηκε απευθείας από τη σελίδα του Συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα