ΑΘΗΝΑ
17:54
|
25.04.2024
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ σχολίασε την ανάρτηση «Prosecute/Fauci» του Ίλον Μασκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον σύμβουλο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Covid-19, λέγοντας ότι ο Δρ. Άντονι Φάουτσι αποτελεί ένα υπόδειγμα δημόσιας υπηρεσίας και ότι οι ισχυρισμοί του Ίλον Μασκ ότι ο ογδοντάχρονος γραφειοκράτης πρέπει να διωχθεί είναι επικίνδυνες «προσωπικές επιθέσεις» διαζευγμένες από την πραγματικότητα.

Ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο και μοιράζεται λεπτομέρειες για τις λειτουργίες της πλατφόρμας υπό την προηγούμενη διοίκηση. Σκιαγραφόντας αποκαλύψεις σχετικά με την πολιτική λογοκρισίας που ακολούθησε το Twitter για θέματα που σχετίζονται με τον covid-19, ο Μασκ έγραψε στην πλατφόρμα το Σάββατο ότι οι αντωνυμίες που προτιμά είναι «Prosecute/Fauci». Η ανάρτηση ξεπέρασε το viral, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια likes μέχρι στιγμής – και τράβηξε την προσοχή της γραμματέως τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Αυτές οι επιθέσεις, αυτές οι προσωπικές επιθέσεις που έχουμε δει, είναι επικίνδυνες – στον Δρ. Φάουτσι και σε άλλους επαγγελματίες της δημόσιας υγείας επίσης. Είναι αηδιαστικά και έχουν χωρίσει από την πραγματικότητα», είπε χθες η Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους.

Ο Φάουτσι «έχει αφιερώσει σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στη δημόσια διοίκηση, τη δημόσια υπηρεσία, ως δημόσιος υπάλληλος. Η εργασία του πάνω στις μολυσματικές ασθένειες, από το HIV/AIDS έως τον Covid, έχει σώσει αμέτρητες ζωές», είπε η Ζαν-Πιέρ, συμπληρώνοντας πως η Αμερική είναι τυχερή που ο Φάουτσι αφιέρωσε «το εξαιρετικό ταλέντο του» στη δημόσια υγεία. «Και αυτό είναι που πρέπει να συζητηθεί τώρα», κατέληξε.

81 ετών σήμερα, ο Φάουτσι διευθύνει το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων από το 1984. Θα αποσυρθεί από την κυβερνητική του θέση στο τέλος του έτους, λίγο πριν αναλάβουν τη Βουλή των αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι – οι οποίοι υποσχέθηκαν να προσωρήσουν σε ακροάσεις για τον χειρισμό της πανδημίας από τον ίδιο.

Ο Φάουτσι έγινε είδωλο των Δημοκρατικών το 2020, υποστηρίζοντας μεγαλύτερα και σκληρότερα lockdown. Όταν ο Μπάιντεν έγινε πρόεδρος, ονόμασε τον Φάουτσι τον επικεφαλής ιατρικό του σύμβουλο και ακολούθησε τη στρατηγική του.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με την πολιτική λογοκρισίας που ακολούθησε το Twitter σχετικά με τον covid-19 δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα