ΑΘΗΝΑ
05:31
|
08.05.2024
Σύμφωνα με πηγές του Reuters η απόφαση θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οριστικοποιούν τα σχέδια για την αποστολή του συστήματος πυραυλικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία και η απόφαση θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν σήμερα στο Reuters τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Ουκρανία ζήτησε από τους δυτικούς εταίρους να της παράσχουν συστήματα αεροπορικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών συστημάτων Patriot, για να την προστατεύσουν στρατιωτικές και ενεργειακές της υποδομές από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των ρωσικών πυραύλων.

Τα επίγεια συστήματα αεράμυνας όπως το Patriot της Raytheon Technology Corp είναι κατασκευασμένα για να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους.

Δύο από τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η ανακοίνωση θα μπορούσε να γίνει ήδη την Πέμπτη, αλλά αναμένεται επίσημη έγκριση από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, και τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην παρέχει στην Ουκρανία το σύστημα Patriot και είναι πιθανό η Μόσχα να θεωρήσει την παροχή του συστήματος ως κίνηση κλιμάκωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα