ΑΘΗΝΑ
09:05
|
26.04.2024
Φωτογραφία των κατασχεμένων χρημάτων δημοσίευσε σήμερα η βελγική Le Soir.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν συνολικά στα σπίτια του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και της ευρωβουλεύτριας Εύας Καϊλή.

Document Le Soir / Knack.
Φωτογραφία των κατασχεμένων χρημάτων, που δημοσιεύθηκε από τη Le Soir.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι στις Βρυξέλλες, αστυνομικοί της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της τελευταίας και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες, η έρευνα αποκάλυψε περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Την Τρίτη, ο δικηγόρος της Καϊλή είπε ότι η πελάτισσά του δε δωροδοκήθηκε από το Κατάρ: «Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δε σχετίζεται με δωροδοκίες από το Κατάρ», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο Open TV. Ο δικηγόρος, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν τα χρήματα βρέθηκαν όντως στην κατοχή της πελάτισσάς του και στα χέρια του πατέρα της, ο οποίος είχε έρθει να την επισκεφτεί στο Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της κυρίας Καϊλή συνελλήφθη από αστυνομικούς στο ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες, έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Αυτό ήταν και που έδωσε τη δυνατότητα στην αστυνομία να ερευνήσει το σπίτι της Εύας Καϊλή χωρίς να ζητήσουν άρση της βουλευτικής ασυλίας. Από αυτή την κατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τιμαλφή, που πιστεύεται ότι της έδωσαν αξιωματούχοι του Κατάρ, μαζί με σακούλες με χαρτονομίσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα