ΑΘΗΝΑ
23:27
|
08.05.2024
Πολύ πιθανόν ο Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή και να πάει σε πρόωρες εκλογές εκτίμησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που διογκωθεί περαιτέρω η υπόθεση του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών διέκρινε σήμερα μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Έχει ένα θέμα σοβαρό. Απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα προστατευόμενο περιβάλλον δεν θα μπορεί να έρχεται στη Βουλή χωρίς να αποφεύγει σκηνές σαν αυτή που είδαμε την προηγούμενη Πέμπτη όπου το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει… Ο πρωθυπουργός αποδέχεται ότι ήταν ανεπαρκής, βλαξ δηλαδή και όχι ένοχος. Εγώ τον γνωρίζω καλά, δεν είναι βλαξ – είναι πολύ ευφυής – είναι ένοχος. Η συγκάλυψη των παράνομων υποκλοπών είναι ακόμα χειρότερη από το ίδιο έγκλημα που έχει διαπραχθεί».

Εκτίμησε έτσι ως πολύ πιθανό μετά τις γιορτές να μην ξανανοίξει ο πρωθυπουργός τη Βουλή και να πάει σε πρόωρες εκλογές, τονίζοντας:

«Υπάρχουν κανόνες δημοκρατίας στους οποίους δεν μπορούμε να είμαστε ελαστικοί. Διότι εάν δεχθούμε τη “δημοκρατία του απορρήτου”, τότε πολύ σύντομα θα βρεθούμε να έχουμε και τη δημοκρατία στο απόσπασμα. Δεν απέχει πολύ ο δρόμος».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Qatargate, είπε ότι η χώρα έχει γίνει «παραγωγός σκανδάλων και πλέον εξάγει και διαφθορά», υπενθυμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν δώσει  8,5 εκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις.

Κατέληξε δε πως «το παλιό πολιτικό σύστημα μπορεί σήμερα να έχει νέα λαμπερά πρόσωπα αλλά δυστυχώς παραμένει το ίδιο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα