ΑΘΗΝΑ
04:35
|
17.05.2024
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο είχε μεταξύ άλλων ως επίκεντρο την βρετανική πολεμική βιομηχανία, ΒΑΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Βρετανία βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα ο Σαουδάραβας πρωθυπουργός και πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μαζί με τον αδελφό του και υπουργό Άμυνας, πρίγκηπα Χάλιντ μπιν Σαλμάν, στο πλαίσιο ευρύτερης κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Σήμερα ο Σαουδάραβας υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Γουάλας, και συζήτησαν την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ευημερίας και εξέτασαν τις «στρατηγικές και ιστορικές» σχέσεις των χωρών τους. Οι δύο υπουργοί Άμυνας συζήτησαν και θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος» σε συνάρτηση με περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Σαουδάραβας υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε και το «στρατηγείο» της βρετανικής πολεμικής βιομηχανίας, ΒΑΕ,  που κατασκευάζει μεταξύ άλλων όπλα και συστήματα ασφαλείας.

Νωρίτερα ο Σαουδάραβας πρωθυπουργός Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχε εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για τα βρετανικά μαχητικά Typhoon.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα