ΑΘΗΝΑ
18:25
|
02.05.2024
Η ιταλική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα πρέπει να προηγηθεί ευρεία συζήτηση στο Κοινοβούλιο πριν την επικύρωση του «μη δημοφιλούς» θεσμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόθεση της να αναβάλλει την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έκανε γνωστή διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι, η κυβέρνηση Μελόνι.

«Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας έχει αναλάβει την σχετική υποχρέωση και ότι έως τώρα όλες οι άλλες χώρες προχώρησαν στην επικύρωση, αλλά υπό το φως των στοιχείων που ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα, προκύπτει η ανάγκη, πριν ληφθεί η απόφαση επικύρωσης ή μη επικύρωσης, να υπάρξει μια ευρεία συζήτηση στο κοινοβούλιο», είπε ο Τζορτζέτι στην βουλή της Ρώμης.

Πρόσθεσε, δε, ότι «πρόκειται για ένα θεσμό που διέρχεται κρίση και ο οποίος, προς το παρόν, βρίσκεται σε αναζήτηση έμπνευσης».

«Εν μέρει με δική του ευθύνη, εν μέρει όχι, είναι ένας μη δημοφιλής θεσμός», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές, το πρόβλημα που πρέπει να λύσει η Τζόρτζια Μελόνι, είναι η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της κυβέρνησής της. Η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι τάσσεται υπέρ της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα