ΑΘΗΝΑ
07:25
|
24.04.2024
Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο Μασκ κατά του λογαριασμού στο Twitter που ακολουθούσε το ιδιωτικό του τζετ γιατί «ξύπνησε» ο πατέρας μέσα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ίλον Μασκ δηλώνει αποφασισμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του κατόχου λογαριασμού στο Twitter, ο οποίος ακολουθεί και παρακολουθεί τα μίλια που διανύει με το ιδιωτικό του αεροσκάφος. Ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι ο εν λόγω λογαριασμός θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του γιου του.

Ο λογαριασμός @ElonJet, ο οποίος έχει περισσότερους από μισό εκατομμύριο ακολούθους, ανεστάλη χθες Τετάρτη (14/12). Ο 20χρονος κάτοχός του, Τζακ Σουίνι, «δανείζεται» διαθέσιμες και ελεύθερες στο κοινό πληροφορίες εντοπισμού πτήσεων και τουιτάρει κάθε φορά που ο Μασκ απογειώνεται ή προσγειώνεται με το ιδιωτικό του τζετ. Πάντως δεν το κάνει μόνο στον Ίλον Μασκ αλλά και σε άλλες… διασημότητες, όπως η Κιμ Καρντάσιαν για παράδειγμα.

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει με αγωγές σε βάρος του Σουίνι και άλλων.

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού έγινε αφού ο Μασκ είχε δηλώσει πως ακολουθούσε τον γιο του από λάθος «ένας τρελός».

Βέβαια πριν από έναν μήνα ο πολυπράγμων εκατομμυριούχος Μασκ είχε πει ότι η δέσμευσή του στην ελευθερία του λόγου «περιλαμβάνει ακόμη και τη μη απενεργοποίηση του λογαριασμού που παρακολουθεί το αεροσκάφος μου, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί έναν κίνδυνο για την προσωπική μου ασφάλεια». Τώρα αυτό άλλαξε με ένα ανάρτηση, η οποία ξεκαθαρίζει: «Οι αναρτήσεις σε πραγματικό χρόνο για τον τόπο που βρίσκεται κάποιος άλλος, παραβιάζει την πολιτική για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, αλλά οι ετεροχρονισμένες αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σύμφωνες με την πολιτική αυτή».

Πάντως, λογαριασμοί στο Twitter που καταγράφουν τις κινήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών των δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς, έχουν επίσης, απενεργοποιηθεί.

Στο σφυρί οι μετοχές της Tesla

Ο Ίλον Μασκ με την άλλη ιδιότητά του, αυτή του εκτελεστικού διευθυντή της Tesla Inc, πούλησε 22 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας οικονομικής αξίας 3,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με χρηματιστηριακά έγγραφα. Η πώληση αυτή των μετοχών αυξάνει τη συνολική αξία των μετοχών που πούλησε ο Μασκ κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα περίπου στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μαζικό ξεπούλημα φέρεται να έγινε μεταξύ της Δευτέρα και της Τετάρτης.

Να σημειωθεί πως οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla έχουν φέτος τη χαμηλότερη απόδοση σε σύγκριση με τις μετοχές των μεγαλύτερων αντίστοιχων εταιρειών, αλλά και του τομέα της τεχνολογίας. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η εξαγορά της Twitter Inc από τον Μασκ θα μειώσει το χρόνο που αφιερώνει στην ενασχόλησή του με τη διοίκηση της Tesla.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα