ΑΘΗΝΑ
01:30
|
27.04.2024
Ξεκινά σήμερα η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρώτα βασίστηκαν όλοι πάνω τους σε μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Μετά τους χειροκρότησαν και τους αποθέωσαν… αλλά όταν η συζήτηση έφτασε στην «καρδιά του προβλήματος» έκλεισαν την πόρτα. Η συντηρητική κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ και οι υπουργοί του αρνούνται να ανοίξουν τη συζήτηση για τα μισθολογικά αιτήματα του κλάδου. Η επιλογή ήταν μία: απεργία.  

Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά όχι στη Σκωτία ξεκινούν σήμερα το πρωί τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τοπική κυβέρνηση στη Σκωτία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το σωματείο και έτσι δεν εξαγγέλθηκαν απεργίες εκεί.

Το Βασιλικό Κολέγιο Νοσηλευτικής (RCN) ανακοίνωσε πως η απεργία ήταν η μόνη επιλογή μετά την άρνηση των Υπουργών να συμμετάσχουν σε έναν διάλογο μαζί τους. Η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί το αίτημα του RCN για αύξηση 19% στις αποδοχές του νοσηλευτικού προσωπικού… ασύμφορο.

«Αρκετά πια! Ανεχτήκαμε πολλά… είμαστε κακοπληρωμένες, υποεκτιμημένες», λέει η νοσηλεύτρια-αναισθησιολόγος, Λίντσεϊ Τόμσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία. «Ναι αυτή είναι μια απεργία για τους μισθούς μας αλλά αφορά εξίσου την ασφάλεια των ασθενών», συμπληρώνει.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή, η κυβέρνηση δεν μας ακούει».

Εξαιρετικό το σκίτσο του Πίτερ Μπρουκς των βρετανικών Times μας θυμίζει ότι η ζωή δεν βγαίνει μόνο με χειροκρότημα και… παντεσπάνι.

Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό των απεργών:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα