ΑΘΗΝΑ
08:17
|
02.05.2024
Παρέμβαση από τη Μελόνι με αιχμές κατά των Βρυξελλών και δέσμευση για «άπλετο φως» στην υπόθεση με πρωταγωνίστρια την Εύα Καϊλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία και τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί, τόνισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει το εκλεγμένο σώμα της Ε.Ε. κατά την άφιξή της στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Θα μιλήσω για τις εγκληματικές κατηγορίες που εμπλέκουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι το οποίο αποτελεί χτύπημα στην δημοκρατία και ένα χτύπημα σε όλα αυτά πάνω στα οποία έχουμε εργαστεί για πολλά χρόνια. Χρειάζονται χρόνια να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη, αλλά μόνο μία στιγμή για να την γκρεμίσεις. Το μήνυμά μου θα είναι ότι δε θα υπάρξει ατιμωρησία, δεν θα μπει τίποτα κάτω από το χαλί, δεν θα είναι δουλειά όπως συνήθως. Θα κάνω ό,τι μπορώ μαζί με τους συνάδελφους μου για να αποκαταστήσουμε τη θέση (του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) ως οίκου της δημοκρατίας. Ως συννομοθέτη, ως θεσμού που είναι διαφανής, που είναι καθαρός και δεν είναι προς πώληση σε ξένους παράγοντες που φαίνεται να μας υπονομεύουν», ανέφερε η κ. Μέτσολα. Επίσης, σημείωσε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει πίεση «για μία απόφαση σχετικά με το πλαφόν στο φυσικό αέριο σημειώνοντας παράλληλα ότι το ζήτημα της Ουκρανίας παραμένει στην κορυφή της ατζέντας.

Το σκάνδαλο έχεις όμως και ιταλική «οσμή» και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έκανε κι αυτή μια δήλωση προσερχόμενη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Το όλο αυτό σκηνικό προκαλεί ανησυχία», είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει μια σε βάθος αντίδραση, χωρίς ευνοϊκές μεταχειρίσεις, διότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης και των εθνών μας».

«Θα ζητήσουμε να ρίξουν άπλετο φως στα όσα συμβαίνουν», τόνισε η επικεφαλής των ακροδεξιών «Αδελφών της Ιταλίας» και πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα