ΑΘΗΝΑ
02:28
|
12.05.2024
Οι συμφωνίες αφορούν τις μεταφορές, τη φαρμακευτική βιομηχανία, την ενέργεια και τη γεωργία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χθες, ο υπουργός Οικονομίας και Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Ταρέκ Ελ Αϊσάμι, και ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, υπέγραψαν 11 συμφωνίες συνεργασίας κατά τη διάρκεια της 16ης Συνάντησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου (CIAN), που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας.

Εκτός από την επισήμανση του ότι οι συμφωνίες καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με τις μεταφορές, τη φαρμακευτική βιομηχανία, την ενέργεια και τη γεωργία, ο Ελ Αϊσάμι ανέφερε ότι η διμερής συνεργασία έχει εδραιώσει μια υποδειγματική και πολλά υποσχόμενη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της 20ής επετείου της CIAN, ο Μπολιβαριανός υπουργός ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα προτείνει τη χάραξη στρατηγικών γραμμών που να καθορίζουν μια ατζέντα συνεργασίας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο Ελ Αϊσάμι τόνισε επίσης ότι η χώρα του και η Ρωσία έχουν ηγετικό ρόλο στους διεθνείς ενεργειακούς θεσμούς και συγκλίνουν σε θέσεις για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Από την πλευρά του, ο Νόβακ είπε ότι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Βενεζουέλας θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από την παγκόσμια πολιτική κατάσταση.

«Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε έναν πιο δίκαιο και πολυκεντρικό κόσμο. Οι προσεγγίσεις μας συμπίπτουν στα περισσότερα από τα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας», είπε.

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι η Βενεζουέλα αντιπροσωπεύει για τη χώρα του έναν αξιόπιστο, πιστό και στρατηγικό σύμμαχο στη Λατινική Αμερική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα