ΑΘΗΝΑ
07:10
|
18.05.2024
Στην τελευταία φάση επεξεργασίας είναι το σχέδιο κατασκευής του νέου αγωγού φυσικού αερίου Ρωσίας-Κίνας, Soyuz Vostok, που θα αποτελεί παρακλάδι του αγωγού Ισχύς της Σιβηρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέμα λίγου χρόνου θεωρείται η ολοκλήρωση λεπτομερειών που αφορούν  σχέδιο κατασκευής του νέου αγωγού φυσικού αερίου Ρωσίας-Κίνας, Soyuz Vostok. Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης τόνισε πως είχε σχετικές συζητήσεις με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ και τον Πρόεδρο της Μογγολίας, Ουχναγκίν Χουρελσούχ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμοι να αναπτύξει περαιτέρω την ενεργειακή συνεργασία με τους ομολόγους του σε Κίνα και Μογγολία, αφήνοντας ανοικτή την πιθανότητα αύξησης της ηλεκτροδότησης έως 5,2 δις. κιλοβατώρες προς τις δύο χώρες.

Ο ίδιος προέβλεψε αύξηση 20% στις μεταφορές ενέργειας από τη Ρωσία στις δύο χώρες.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου  Soyuz Vostok που θα είναι μέρος του ήδη τεράστιου ρωσο-σινικού αγωγού «Power of Siberia 2» (σ.σ. «Ισχύς της Σιβηρίας 2»), τονίζοντας πως σχεδιάζεται να μπορεί να μεταφέρει έως 50 δις κ.μ. φυσικού αερίου στην Κίνα το χρόνο.

Εικόνα

Ο Πούτιν νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εθνικών Έργων» εκτίμησε πως η ΕΕ συνεχίζει να καταναλώνει ρωσικά αγαθά αλλά η ίδια εμποδίζει τις εξαγωγές των δικών της προϊόντων.Σύμφωνα με το Ρώσο Πρόεδρο, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον και γι’ αυτό η Ρωσία θα πρέπει να αναζητήσει νέους εταίρους.

«Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς πως παρά τις κυρώσεις, τους πρώτους εννιά μήνες του 2022, οι αποστολές βασικώνα γαγθών στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 1,5 φορά. Ως εκ τούτου, οι εξαγωγές  αυξήθηκαν κατά 42% και το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε κατά 2,3 φορές φθάνοντας τα 138 δις. δολάρια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα