ΑΘΗΝΑ
17:17
|
28.04.2024
Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτή, Μαρίας Σπυράκη. «Δεν έχω σχέση», λέει η ίδια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του κομματικού μέλους και ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες, Πέμπτη 15/12, ότι πρόκειται για μια «σοβαρή υπόθεση».

Τόνισε πως δεν είχε πλήρη εικόνα της υπόθεσης και προανήγγειλε ότι θα δώσει απαντήσεις σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι και η ίδια η Μαρία Σπυράκη, ζήτησε νωρίτερα σήμερα, την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μετά το σχετικό αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της, η ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως δεν θέλει να υπάρχουν σκιές.

«Καταρχήν θέλω να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια. «Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο», τόνισε έπειτα.

«Ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος».

Όπως είπε, το επίδομα αυτό πήγαινε στον λογαριασμό του πρώην συνεργάτη της.

«Δεν έχω σχέση» ανέφερε η Μαρία Σπυράκη.

Στη συνέχεια, η ίδια τόνισε πως δεν θέλει να προκαλέσει κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και «προκαλεί εντυπώσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα