ΑΘΗΝΑ
06:40
|
16.07.2026
Συναισθήματα συγκίνησης και ευγνωμοσύνης εξέφρασε απόψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, για την απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναισθήματα ευγνωμοσύνης εξέφρασε απόψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄ με αφορμή την απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να επιστρέψει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και μέσω αυτής στην Ελλάδα, τρία θραύσματα αγαλμάτων του Παρθενώνα που φυλάσσονταν επί αιώνες στα Μουσεία του Βατικανού.

Σε αποψινή ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρει:

«Με αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και συγκινήσεως υποδεχθήκαμε σήμερα την επισημοποίηση της βουλήσεως του φίλου Πάπα Φραγκίσκου και πολυσέβαστου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να παραδώσει στην μετριότητά μου τρία θραύσματα, προερχόμενα από τον Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται τα Μουσεία του Βατικανού».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος πρόσθεσε:

«Το προσεχές διάστημα θα διευκρινισθούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες αρχές, οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση αυτής της γενναιόδωρης πράξεως και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς.

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πάπα Φραγκίσκο για την μαρτυρία που δίδει στον κόσμο, αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα, δι’ αυτής της πρωτοβουλίας του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κιμίκο Γιοσίντα στην Ύδρα ως τις 26/7- Δεν θα την ξεχάσεις

Το Μέλλον της Ανθρωπότητας στους Τέταρτους Δελφικούς Διαλόγους, 3 και 4 Ιουλίου 2026

Ιστορικό πλήγμα για την Καθολική Εκκλησία στο Σαν Φρανσίσκο: Συμβιβασμός 395 εκ. δολαρίων για την κακοποίηση ανηλίκων

«Αρχεία της Μάλτας και Μεσογειακά Δίκτυα» από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα