ΑΘΗΝΑ
02:45
|
07.05.2024
Πρότεινε δε στην Τουρκία  να επιδιώξει να γίνει «μέρος της νέας πραγματικότητας» αρχικά με αποκλιμάκωση και εν συνεχεία με διάλογο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία «κατασκευάζει εχθρούς από το Αιγαίο ως την άλλη άκρη του Ατλαντικού και επιδιώκει διαρκή όξυνση επιχειρώντας να δικαιολογήσει τον αναθεωρητισμό και επεκτατισμό της» τόνισε σήμερα μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Πρότεινε δε στην Τουρκία  να επιδιώξει να γίνει «μέρος της νέας πραγματικότητας» αρχικά με αποκλιμάκωση και εν συνεχεία με διάλογο «στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της Θάλασσας» αντί με απειλές πολέμου πυραύλων και νυχτερινών αφίξεων.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να σταματήσει να απαντά σε κάθε τουρκική πρόκληση ενώ χαρακτήρισε «ανακριβή» τα δημοσιεύματα ορισμένων εφημερίδων για «συμφωνία των ΗΠΑ» σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό τουρκικών F-16.

Ακολούθως αναφέρθηκε σε μία στρατηγική έξι σημείων που ακολουθεί η Ελλάδα σε σχέση με την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, τις σχέσεις με ΗΠΑ, ΕΕ, Βαλκάνια, προώθηση του διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και τη συμμετοχή σε διεθνή φόρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα