ΑΘΗΝΑ
16:56
|
21.09.2024
Ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αποκλείεται εν μέσω των σημερινών εξελίξεων, δήλωσε στο TASS πηγή στη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αποκλείεται εν μέσω των σημερινών εξελίξεων, δήλωσε στο TASS πηγή στη Μόσχα.

«Οποιοσδήποτε διάλογος με το ΝΑΤΟ ως οργανισμό αποκλείεται τώρα, δεδομένων των σημερινών εξελίξεων», είπε η πηγή.

«Έχει φτάσει σε σημείο που όταν εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ ως οργανισμού εμφανίζονται σε παγκόσμιες διεθνείς πλατφόρμες, θα απαιτούμε να μην είναι εκεί», είπε, προσθέτοντας ότι μια εξαίρεση θα μπορούσε να γίνει μόνο για συγκεκριμένες πλατφόρμες όπως το Φόρουμ για τη Συνεργασία στον τομέα της Ασφάλειας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Πρωτοβουλίες ασφάλειας

Σύμφωνα με την πηγή, η Ρωσία «δεν πρέπει να αναμένεται» να κάνει «εννοιολογική επιστροφή» στις προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας που έστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πριν από ένα χρόνο.

«Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα το κάνουμε», σημείωσε. «Ο λόγος είναι ότι αν το κάνουμε, θα προκύψει η ανάγκη ενημέρωσης της θέσης, η οποία δεν μπορεί να ενημερωθεί γιατί όλα εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο έδαφος κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», εξήγησε η πηγή.

Τα λόγια του Μακρόν για εγγυήσεις προς τη Μόσχα

Δεν υπάρχει τίποτα πίσω από τα λόγια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την ανάγκη παροχής εγγυήσεων ασφαλείας στη Μόσχα, δήλωσε ρωσική πηγή στο TASS.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτά. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να αποδείξει τον εαυτό του. Δεν υπάρχει σαφής θέση και αντιπροτάσεις πίσω από αυτό», είπε η πηγή. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε από κανέναν να ενεργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, διότι δεν πρόκειται για «μεταφορά οποιουδήποτε σήματος», αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι θέσεις των μερών είναι ασυμβίβαστες.

Ο Μακρόν είπε μετά από επίσκεψη στις ΗΠΑ ότι η μελλοντική ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για τη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα