ΑΘΗΝΑ
06:16
|
01.10.2024
Έφοδοι σε γραφεία και κατοικίες εκπροσώπων του Κομμουνιστικού Κόμματος και του One Rus από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας στο πλαίσιο «μέτρων κατά της ανατροπής».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εφόδους σε γραφεία και κατοικίες εκπροσώπων του Κομμουνιστικού Κόμματος και του κόμματος One Rus σε τρεις πόλεις πραγματοποίησε η κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU) ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για επιχειρήσεις στο πλαίσιο «μέτρων κατά της ανατροπής στις πόλεις Κίεβο, Ντνίπρο και Κρίβι Ριχ».

Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν «όπλα, αποθήκες με φιλοκρεμλινικά έντυπα, προπαγανδιστικά φυλλάδια με σύμβολα του ολοκληρωτικού καθεστώτος της ΕΣΣΔ και “εγχειρίδια” Ρώσων προπαγανδιστών και σημαίες της επιτιθέμενης χώρας» σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Υπηρεσίας, ενώ το κατασχεθέν υλικό φέρεται να έχει σταλεί «για εξέταση και για περαιτέρω διαδικαστικές ενέργειες».

Όπως υποστηρίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «στα εν λόγω εγχειρίδια, οι Ρώσοι καλούν σε υποστήριξη των ομάδων κατοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας και παρέχουν “συστάσεις” σχετικά με τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας στην Ουκρανία».

Επιχειρησιακές πληροφορίες που επικαλείται η Υπηρεσία Ασφαλείας, ισχυρίζονται ότι «οι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ολόκληρο το “οπλοστάσιο” των εργαλείων προπαγάνδας για τη διεξαγωγή εκστρατείας και μαζικών εκδηλώσεων προς υποστήριξη του εχθρού σε περίπτωση κατάληψης του Κιέβου και της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ».

«Ξεκίνησαν ποινικές διαδικασίες σχετικά με ενέργειες που αποσκοπούν στη βίαιη αλλαγή ή ανατροπή της συνταγματικής τάξης ή στην κατάληψη της κρατικής εξουσίας. Οι ανακριτικές ενέργειες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν οι συνθήκες των αδικημάτων στο σύνολό τους και να οδηγηθούν οι ένοχοι ενώπιον της δικαιοσύνης» καταλήγει το Γραφείο Τύπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλόκαστρο: Οι φλόγες έφτασαν στην Ακράτα-Κλειστή η Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών (upd)

Χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο

Ψήφισμα του 1950 του ΟΗΕ θυμήθηκε ο Ερντογάν σαν όπλο κατά του Ισραήλ

Κλειστά και την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, τα σχολεία σε Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα