ΑΘΗΝΑ
08:36
|
28.04.2024
Προαναγγελία για μηνύσεις εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων στις 21 Δεκεμβρίου και για επκείμενη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον συνήγορο του Γιώργου Κύρτσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μηνύσεις εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων επιβεβαίωσε πως θα κατατεθούν ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος του υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένη ημερομηνία για την κατάθεση των μηνύσεων, ενώ ανακοίνωσε και επικείμενη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο πάροχος λειτούργησε σίγουρα παρανόμως και δολίως και πρέπει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Και όσον αφορά τον κ. Κύρτσο θα λογοδοτήσει! Θα προχωρήσουμε σε μήνυση σε βάρος και του παρόχου γιατί εμπόδιζε την ΑΔΑΕ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Μαντζουράνης την Παρασκευή κατά την παρουσία του στην εκπομπή Kontra24, κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έχει επιφορτιστεί με την διερεύνηση της υπόθεσης, Ισίδωρου Ντογιάκου, στην έρευνα της  Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote σχετικά με τις παρακολουθήσεις. 

«Ο κ. Ντογιάκος ξέρει ότι άλλο η ικανότητα της ΑΔΑΕ να πληροφορεί τους θιγόμενους και άλλο η αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ να ελέγχει τους παρόχους, την ΕΥΠ και όλες τις άλλες κρατικές υπηρεσίες για να προστατεύει το απολύτως απαραβίαστο κατά το Σύνταγμα απόρρητο των επικοινωνιών. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έχει καμία αρμοδιότητα από τον νόμο, από το Σύνταγμα και σκοπίμως η Cosmote υπέβαλε ερώτημα» είχε τονίσει προηγουμένως ο Γ. Μαντζουράνης, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητα τόσο του παρόχου όσο και του ίδιου του Εισαγγελέα.

«Δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που περιορίζει την ΑΔΑΕ στις ελεγκτικές της αρμοδιότητες» κατέληξε ο Γ. Μαντζουράνης ενώ σημείωσε ότι εκτός από τις μηνύσεις που θα κατατεθούν το πρωί της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου ο ευρωβουλευτής θα προσφύγει σύντομα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα