ΑΘΗΝΑ
19:45
|
25.04.2024
Η Αργεντινή εκθρόνισε την Γαλλία νικώντας την σε έναν συγκλονιστικό τελικό και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι εκθρόνισε την Γαλλία νικώντας την σε έναν συγκλονιστικό τελικό στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της, 36 χρόνια μετά το έπος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Οι αλμπισελέστε προηγήθηκαν με 2-0, ο Κιλιάν Εμπαπέ με δύο γκολ ισοφάρισε σε 2-2 και η παράταση ολοκληρώθηκε με σκορ 3-3. Το τρόπαιο κρίθηκε στα πέναλτι με τον Μαρτίνες να νικάει τον Κομάν και τον Τσουαμενί να αστοχεί. Η Αργεντινή βγήκε νικήτρια στη ψυχοφθόρα διαδικασία με τον Μέσι να σηκώνει το τρόπαιο. Ο διάδοχος του, Κιλιάν Εμπαμπέ πέτυχε χατ τρικ στα 120 λεπτά του τελικού, σκόραρε και στα πέναλτι, αλλά στο τέλος χαμογέλασε η ομάδα του Μέσι.

Ο Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Φερνάντες, Ακούνια, Παρέδες, Μοντιέλ, Ραμπιό, Τουράμ, Ζιρού.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (91’ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο (121’ Ντιμπάλα), Ντι Μαρία (64’ Ακούνια), Ντε Πολ (102’ Παρέδες), Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (116’ Πεσέλα), Μέσι, Άλβαρες (102’ Λαουτάρο Μαρτίνες).

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ (121’ Ντισασί), Βαράν (113’ Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ (72’ Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (85’ Φοφανά), Ντεμπελέ (41’ Κολό Μουανί), Γκριεζμάν (72’ Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (41’ Τουράμ).

MVP του Μουντιάλ ο Μέσι, πρώτος που το καταφέρνει για 2η φορά!

Ο σύγχρονος κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο κόσμο, o Λιονέλ Μέσι, στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, κατάφερε να πετύχει τον μοναδικό στόχο που του είχε απομείνει, την κατάκτηση του σημαντικότερου τροπαίου.

Ο Μέσι αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά, καθώς στο Κατάρ έσπασε τα κοντέρ: Μεταξύ άλλων, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στους ομίλους, στους «16», στους «8», στους «4», καθώς και στον τελικό ενός Μουντιάλ, για να ολοκληρώσει τη διοργάνωση με 7 γκολ και 3 ασίστ.

Ο ηγέτης της «αλμπισελέστε» έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει σε δεύτερη διοργάνωση να αναδειχθεί MVP (είχε αναδειχθεί και το 2014, όταν η Αργεντινή έχασε το τρόπαιο στον τελικό από τη Γερμανία)!

Πηγή: AFP, AP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα νέων Youth League

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα