ΑΘΗΝΑ
07:19
|
04.05.2024
Γαλλία και Γερμανία επιβεβαίωσαν πως επεξεργάζονται μία «επιθετική απάντηση» στον νόμο της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον πληθωρισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στις ΗΠΑ τον ερχόμενο μήνα σχεδιάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ και Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ σε μία προσπάθεια να προστατεύσουν τα συμφέροντα ευρωπαϊκών βιομηχανιών έναντι της εμπορικής προστατευτικής πολιτικής της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι δύο υπουργοί με δηλώσεις τους επιβεβαίωσαν σήμερα πως επεξεργάζονται αυτό το διάστημα μία «επιθετική απάντηση» στον νόμο της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον πληθωρισμό.

Οι υπουργοί  Λε Μερ και Χάμπεκ δεσμεύτηκαν ότι θα προωθήσουν νέα μέτρα για να στηρίξουν τις «πράσινες» βιομηχανίες της ΕΕ, τονίζοντας σε κοινή τους ανακοίνωση:

«Θα φροντίσουμε ώστε η ευρωπαϊκή βιομηχανία να έχει πρόσβαση σε προσιτή, ασφαλή και βιώσιμη ηλεκτρική ενέργεια ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η ευρωπαϊκή απάντηση στον αμερικανικό νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (γνωστός και ως IRA) θα πρέπει να περιλαμβάνει την ενίσχυση των προσπαθειών για την ανάπτυξη μιας φιλόδοξης, “πράσινης” βιομηχανικής πολιτικής, σύμφωνα με την κοινή γαλλογερμανική πρόταση που έδωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.

Στο έγγραφο αυτό προτείνονται τέσσερις στόχοι για την υποστήριξη αυτής της πολιτικής, μεταξύ των οποίων είναι η διατήρηση μιας ισχυρής βιομηχανικής βάσης και η διαφοροποίηση της πρόσβασης της Ευρώπης σε πράσινες τεχνολογίες και πηγές.

Χώρες της ΕΕ εκτιμούν ότι ο νόμος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις ΗΠΑ, που ευνοεί την παραγωγή εξαρτημάτων στη Βόρεια Αμερική, μπορεί να περιορίζει το εμπόριο και κυρίως τις εξαγωγές ευρωπαϊκών βιομηχανιών στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα