ΑΘΗΝΑ
23:37
|
19.09.2024
Κινέζος επιδημιολόγος εκτιμά ότι η χώρα βιώνει την πρώτη από τις συνολικά τρεις εξάρσεις του νέου κορονοϊού αυτόν τον χειμώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινέζος ανώτατος υγειονομικός αξιωματούχος εκτιμά ότι η χώρα βιώνει το πρώτο από τα συνολικά τρία κύματα έξαρσης κρουσμάτων νέου κορονοϊού αυτόν τον χειμώνα. Ο επιδημιολόγος Γου Ζουνγόου δήλωσε σε συνέδριο το περασμένο Σάββατο ότι οι μολύνσεις μπορεί να πολλαπλασιαστούν σε όλη τη χώρα εάν, όπως συνηθίζεται, οι πολίτες μετακινηθούν μαζικά για να επισκεφθούν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους κατά τις αργίες της κινεζικής πρωτοχρονιάς, που είναι τον Ιανουάριο. Οι εορτασμοί για την κινεζική Πρωτοχρονιά ξεκινούν φέτος στις 21 Ιανουαρίου και διαρκούν ως είθισται για μία εβδομάδα.

Στην Κίνα, αναφέρει το BBC, παρατηρείται νέα αύξηση των μολύνσεων από τη στιγμή που η κυβέρνηση προχώρησε σε άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Ωστόσο, τα τελευταία επίσημα στοιχεία των κινεζικών υγειονομικών αρχών δείχνουν μια σχετική μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων. Βέβαια, εκφράζονται ανησυχίες από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι η επίσημη καταγραφή των κινεζικών αρχών είναι υποτιμημένη καθώς διενεργούνται πολύ λιγότεροι διαγνωστικοί έλεγχοι. Να σημειωθεί πως χθες οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν μόλις 2.097 νέα ημερήσια κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του επιδημιολόγου Γου Ζουνγόου το τρίτο κύμα έξαρσης του νέου κορονοϊού αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου λόγω της μαζικής επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές στις εργασίες τους. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε πως τα τρέχοντα επίπεδα εμβολιασμού εγγυώνται μια σχετική ασφάλεια και ανοσία για τον πληθυσμό. Συνολικά το 90% του κινεζικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, αλλά ποσοστό μικρότερο του 50% της ηλικιακής ομάδας των 80 ετών έχει λάβει και τις τρεις δόσεις των εμβολίων. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι οι ηλικιωμένοι είναι περισσότερο ευάλωτοι στη νόσο.

Αμερικανικό ερευνητικό ινστιτούτο προέβλεψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Κίνα ενδέχεται να έχει πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς από τη νόσο Covid-19 το 2023. Ωστόσο, επίσημα η κυβέρνηση της Κίνας δεν έχει αναφέρει θανάτους σχετιζόμενους με τη νόσο από τις 7 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, στη Σαγκάη οι αρχές ενημέρωσαν τα σχολεία ότι από σήμερα Δευτέρα (19/12) τα περισσότερα μαθήματα στα σχολεία θα πρέπει να γίνονται διαδικτυακά, ενώ στην κοντινή Χανγκτζόου οι αρχές παροτρύνουν τα σχολεία να ολοκληρώσουν νωρίτερα το χειμερινό εξάμηνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα