ΑΘΗΝΑ
06:17
|
20.07.2024
«Η Μητσοτάκης Α.Ε. παίρνει από την μία τσέπη της ολιγαρχίας και τα βάζει στην άλλη» καταγγέλλει το ΜέΡΑ25 για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το δήθεν επίδομα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης το Σάββατο στη Βουλή τερμάτισε τον επιδοματικό λαϊκισμό της Κυβέρνησης, αν και είναι δεδομένο πως θα δούμε πολλά ακόμα παραδείγματα τέτοια πριν τις εκλογές», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι «2.000 εκατ. ευρώ είναι η καθαρή αισχροκέρδεια δυο διυλιστηρίων ενός ολιγάρχη, από τα οποία η Μητσοτάκης Α.Ε. θα πάρει τα 600 εκατ. ευρώ για να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια των σουπερμάρκετ των ίδιων ολιγαρχών».

«Η Κυβέρνηση, δηλαδή, για άλλη μία φορά παίρνει από την μία τσέπη της ολιγαρχίας και τα βάζει στην άλλη, πουλώντας παράλληλα στους πολίτες επιδοματικό λαϊκισμό, λες κι αυτοί τρώνε κουτόχορτο. Κι όλα αυτά την ώρα που είναι γνωστό κιόλας πως αυτού του τύπου η δήθεν επιδοματική πολιτική, αυξάνει και τις τιμές, δεν τις μειώνει στην πράξη, όπως ακριβώς γίνεται και στην περίπτωση των ενοικίων, αν και πρόκειται βεβαίως για ψιλά γράμματα που δεν απασχολούν την Μητσοτάκης Α.Ε.», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Μόνο η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των βασικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων που προτείνει το ΜέΡΑ25, σε συνδυασμό με το λουκέτο στα σουπερμάρκετ που αισχροκερδούν (μέσω της σύγκρισης του δείκτη αύξησης των τιμών της χονδρικής του κόστους των σούπερ μάρκετ και του δείκτη αύξησης των τιμών της λιανικής, όπου όταν ο δεύτερος δείκτης ανεβαίνει πιο γρήγορα από τον πρώτο διαπιστώνεται καθαρά αυτή η αισχροκέρδεια), μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ουσιαστική λύση στην ακρίβεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Nippon Steel προσέλαβε τον Μάικ Πομπέο με την ελπίδα πως θα εξαγοράσει την U.S. Steel

Ικανοποίηση Παλαιστινιακής Αρχής για την απόφαση της Χάγης – Οργή στο Ισραήλ

Μπανγκλαντές: Πάνω από 100 οι νεκροί φοιτητές από αστυνομικά πυρά- Απαγόρευση κυκλοφορίας- Ανάπτυξη στρατού στους δρόμους

Μεγάλη νίκη για τον παλαιστινιακό λαό η απόφαση του Δικαστηρίου λέει ο Τουμπάσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα