ΑΘΗΝΑ
22:14
|
04.05.2024
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη «λύπη» της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη συνέχιση της προκλητικής ρητορικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανέξοδες δηλώσεις δήθεν αποδοκιμασίας των εντεινόμενων προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε και απόψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Νεντ Πράις απαντώντας σε ερώτηση ανταποκριτή του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού Star εξέφρασε τη «λύπη» της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη συνέχιση της προκλητικής ρητορικής.

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση της ρητορικής και τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δύο διπλωματικών συμβούλων και στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν αυτές τις συζητήσεις «σε όλα τα επίπεδα», υπονοώντας την πιθανή «συνδιαχείριση» του Αιγαίου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας σε βάρος των ελλαδικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε στη συνέχεια τα εξής:

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Οι απειλές και η προκλητική ρητορική θα αυξήσουν μόνο την ένταση και δε θα βοηθήσουν κανέναν. Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ της ’Αννας-Μαρίας Μπούρα, της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Ιμπραχίμ Καλίν, εκπροσώπου και επικεφαλής συμβούλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ενθαρρύνουμε αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα