ΑΘΗΝΑ
05:17
|
27.04.2024
Δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ύφεσης «αν και θα είναι προσωρινή και περιορισμένη», εκτιμώντας πως η όποια ανάκαμψη μπορεί να είναι μόνο σταδιακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόβλεψη πως η οικονομία της Γαλλίας οδεύει προς απότομη επιβράδυνση μέσα στους επόμενους μήνες έκανε η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, προειδοποιώντας πως η όποια ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας μπορεί να είναι μόνο σταδιακή, αν όχι περιστασιακή.

Οι συντάκτες της έκθεσης της Κεντρικής Τράπεζας Γαλλίας επικαλούνται ως βασικά επιχειρήματα για αυτή την πρόβλεψη την ασθενέστερη ζήτηση για γαλλικές εξαγωγές προϊόντων, τον υψηλό πληθωρισμό και την ακρίβεια που μειώνουν την εσωτερική κατανάλωση.

Επισημαίνουν επίσης πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύφεσης «αν και θα είναι προσωρινή και περιορισμένη».

Στην ίδια έκθεση προβλέπεται επίσης πως η οικονομική δραστηριότητα στη Γαλλία θα περάσει από δύο διακριτές φάσεις: μια απότομη επιβράδυνση από τον φετινό χειμώνα, ακολουθούμενη από μια χαλάρωση των πληθωριστικών εντάσεων και μια σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης το 2024 και το 2025.

Ενδιαφέρον είχε η αναφορά των συντακτών της έκθεσης και σε ό,τι αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου στην ΕΕ, καθώς διέκρινε πως υπάρχει «μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας» γύρω από το θέμα αυτό τονίζοντας πως το τελικό αποτέλεσμα «για το 2023 θα μπορούσε να είναι μεταξύ συρρίκνωσης 0,3% και επέκτασης 0,8%».

Πριν λίγες μέρες, η εθνική στατιστική υπηρεσία  Insee εκτίμησε πως θα απαιτηθεί απότομη επιτάχυνση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023 για να επιτευχθεί η ανάπτυξη 1% που χρειάζεται η κυβέρνηση για να επιτύχει τον στόχο της για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα