ΑΘΗΝΑ
06:52
|
18.05.2024
Σε πρόσφατη άσκηση βγήκαν εκτός λειτουργίας όλα τα άρματα μάχης Puma που συμμετείχαν. Σήμερα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας είπε πως δε θα αγοραστούν άλλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νοκ άουτ βγήκαν τα 18 γερμανικά άρματα μάχης τύπου Puma που συμμετείχαν σε πρόσφατες ασκήσεις του γερμανικού στρατού καθώς όλα παρουσίασαν σοβαρά μηχανικά προβλήματα. Αυτό επιβεβαιώνει μιλώντας στο Politico Γερμανός στρατηγός. Η κορυφαία ευρωπαϊκή πολιτική ιστοσελίδα στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνει δηκτικά πως τελικά ίσως ήταν «για το καλό της Ουκρανίας που η Γερμανία αρνήθηκε να στείλει γερμανικά άρματα μάχης».

Η κατάσταση στο γερμανικό πυροβολικό είναι τέτοια που ανάγκασε την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ να ζητήσει σήμερα έκτακτη σύνοδο των στρατηγών σήμερα ώστε να συζητήσουν τα χαλασμένα άρματα μάχης στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε πως ο γερμανικός σκοπός δεν πρόκειται να αγοράσει άλλα άρματα μάχης Puma, παρά μόνον εάν αποδείξουν τις ικανότητές τους στην πράξη.

«Ακόμη και με τις καλύτερες προετοιμασίες, είναι ΄λαχείο΄ η ετοιμότητα των αρμάτων μάχης» ανέφερε ο αντιστράτηγος Ρούπρεχτ φον Μπάτλερ στην υπουργό σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που επικαλέστηκε το Σαββατοκύριακο  το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το περιοδικό ανέφερε πως σε άσκηση ετοιμότητας του στρατού που πραγματοποιήθηκε αυτό το μήνα στο πλαίσιο γυμνασίων «ΝΑΤΟϊκής ετοιμότητας» τέθηκαν εκτός λειτουργίας και τα 18 άρματα μάχης που συμμετείχαν καθώς παρουσίασαν και μηχανολογικά αλλά και ηλεκτρονικά προβλήματα. Μάλιστα σε ένα από αυτά οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν καθώς έπιασε φωτιά…

Τα άρματα μάχης τύπου  Puma  έχουν σχεδιαστεί να μεταφέρουν στρατεύματα στα πεδία συγκρούσεων και είναι εξοπλισμένα με πλειάδα οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων κανονιών που θεωρητικά μπορούν να εκτοξεύσουν εκατοντάδες βλήματα το λεπτό.

Ως εκ τούτου ο στρατός αναγκάστηκε ένα βασιστεί στα πιο παλιά μοντέλα αρμάτων μάχης, όπως εκείνα τύπου Marder  που χρησιμοποιούνταν κατά τη δεκαετία του 1970, και τα οποία θα ήθελε να αγοράσει η Ουκρανία από τη Γερμανία, εάν δεν αρνούνταν η τελευταία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα