ΑΘΗΝΑ
12:03
|
26.04.2024
«Πρόκειται για μια επικίνδυνη και κοντόφθαλμη πολιτική που θέτει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στα πρόθυρα μιας άμεσης σύγκρουσης», προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπ.Εξ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μετά το φιάσκο στο Αφγανιστάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρασύρονται όλο και περισσότερο σε μια νέα σύγκρουση, όχι μόνο υποστηρίζοντας οικονομικά και με όπλα το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο, αλλά και αυξάνοντας τη στρατιωτική τους παρουσία στο έδαφος», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη και κοντόφθαλμη πολιτική που θέτει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στα πρόθυρα μιας άμεσης σύγκρουσης», προειδοποίησε, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα καλεί την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να εκτιμήσει νηφάλια την κατάσταση και να μην προκαλέσει μια επικίνδυνη κλιμάκωση.

«Ελπίζουμε ότι θα μας ακούσουν στην Ουάσιγκτον, αν και δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας μέχρι στιγμής», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η χώρα της και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν από κοινού τις ασκήσεις «Ναυτική Αλληλεπίδραση» στα ύδατα της Κίτρινης Θάλασσας από τις 21 έως τις 27 Δεκεμβρίου. Αυτές οι ασκήσεις διεξάγονται ετησίως από το 2012 και περιλαμβάνουν ασκήσεις πυροβολικού. εκτοξεύσεις πυραύλων και συντονισμένους ανθυποβρυχιακούς ελιγμούς χρησιμοποιώντας όπλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα