ΑΘΗΝΑ
13:06
|
17.05.2024
Η Άγκυρα παίζει σε διπλό ταμπλό στη Λιβύη προκειμένου να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η λιβυκή ειδησεογραφική εφημερίδα «Libya Update» επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές στη Βεγγάζη μετέδωσε νωρίς σήμερα το απόγευμα την είδηση πως μία αντιπροσωπεία αξιωματούχων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μετέβη νωρίτερα στη συγκεκριμένη πόλη της Ανατολικής Λιβύης για διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με την λιβυκή εφημερίδα, οι διαβουλεύσεις των Τούρκων αξιωματούχων θα γίνουν με ηγετικά στελέχη του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού» (LNA).

Φόρουμ Λίβυων και Τούρκων αντιπολιτευόμενων βουλευτών στη Βεγγάζη

Νωρίτερα σήμερα το αφρικανικό πόρταλ «Africa News» μετέδωσε πως τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη φόρουμ με τη συμμετοχή Τούρκων βουλευτών της αντιπολίτευσης στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν τρόποι για την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση τη Ανατολικής Λιβύης και της Τουρκίας μετά από πολλά χρόνια εντάσεων.

Στο φόρουμ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, συμμετείχαν η 45χρονη Τουρκάλα βουλευτής Τουλάι Χατιμογκουλάρι από το Δημοκρατικό Κίνημα Λαών της Τουρκίας και στελέχη του λιβυκού κόμματος «Κίνημα του Μέλλοντος».

Η Χατιμογκουλάρι τόνισε πως το κόμμα της δεν δέχεται τη μονόπλευρη πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν στη Λιβύη ειδικά σε ό,τι αφορά το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Από την πλευρά του ο Αμπντελχαντί αλ Χουάιτζ (πρώην υπουργός Εξωτερικών) δήλωσε πως ο Ερντογάν δεν αντιπροσωπεύει όλη την Τουρκία και πως βουλευτές του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Κινήματος Λαών» συμμερίζονται τις θέσεις του για «ειρήνη και δημοκρατία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Έκκληση από 13 υπουργούς Εξωτερικών στο Ισραήλ για τη Ράφα

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ίλαν Παπέ

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα